De Rosi: Neću da uđem, potreban nam je gol!

Đampjero Ventura bio je pogrešan izbor za selektora Italije, a tog su mišljenja bili i igrači "Azura".  Besni De Rosi i psovke na klupi Azura: Što mene dižeš, ubaci Insinjea! Italija saglasna u jedom: Ventura je sve upropastio!

Fudbal 14.11.2017 | 17:45
De Rosi: Neću da uđem, potreban nam je gol!
To je najbolje pokazala reakcija Danijelea de Rosija koji je odbio da uđe u igru u revanšu baraža za Mundijal protiv Švedske u Milanu u ponedeljak uveče.

Italijani su jurili gol zaostatka protiv "vikinga", ali je Ventura odlučio da mu je potreban De Rosi, po prirodi defanzivni vezni igrač, a ne napadač.

Svestan toga De Rosi se žustro raspravljao sa pomoćnim trenerom kako bi mu pokazao da je potrebno da na teren uđe fudbaler koji će pojačati napad tima.

"Zašto, do đavola, uvodiš mene? Moramo da izjednačimo, moramo da pobedimo",govorio je De Rosi pokazujući prstom ka napadaču Lorencu Insinjeu (šest golova ove sezone).

De Rosi je nevoljno ipak otišao da se zagreva, dok je Insinje ostao na klupi, ali Ventura na kraju ipak nije uveo njega, nego krilnog napadača Juventusa Federika Bernardeskija, koji je postigao samo dva gola ove sezone.

"Imamo običaj da se zagrevamo trojica istovremeno, pa posle nekog perioda dođu nova trojica. Samo sam rekao da je blizu kraj utakmice i da moramo da pobedimo, da pošalje napadača da se zagreva. Pokazao sam na Insinjea. Nije bilo do mene, nego taktičko pitanje. Žao mi je ako sam bilo koga uvredio. U tom trenutku sam jednostavno mislio da je bolje da to bude Insinje umesto mene", objasnio je De Rosi posle utakmice.

Švedska je pobedila Italiju 1:0 u Stokholmu i izborila 0:0 u Milanu, te ostavila "Azure" bez Mundijala prvi put posle 60 godina.

"Nismo zaslužili da ispademo s obzirom na ono što smo videli tokom 180 minuta. Svaka čast Švedskoj na igri, ali je pošteno bilo da izjednačimo. Ovo je mračan trenutak za naš fudbal, veoma mračan za nas koji smo igrali posjednji kvalifikacioni ciklus. Ali krenućemo ispočetka, kao i posle ranijih očajnih trenutaka. Sada je na sledećoj generaciji da nastupi, moramo da krenemo od mladih", rekao je posle eliminacije De Rosi.

Vezista Rome je poslednji put u karijeri nosio dres reprezentacije.

"U svlačionici je bila atmosfera kao na sahrani, ali niko nije umro. Obišao sam svet u ovom dresu, igrao duže od decenije u njemu, čudan je osećaj skinuti ga poslednji put", zaključio je sjajni vezista.



Bilo je iznenađenje od samog starta, iako su čelnici Fudbalskog saveza Italije uveravali javnost da je Đan Pjero Ventura vrstan taktičar, pritom i karakter koji će umeti da izvuče ono najbolje iz igrača. Svi su znali da to nije tačno, mesecima se pisalo o tome, ali na koncu - Italijani nisu imali ni sreće. Prvo zato što im je zapala grupa sa Španijom, potom i zato što u revanšu na "Đuzepe Meaci" lopta jednostavno nije htela u mrežu Šveđana, iako je šansi bilo u izobilju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar