Власеница: Мирна протестна шетња

Запослени у Дому здравља у Власеници одржали су данас мирну протестну шетњу од Дома здравља до зграде општине како би још једном изразити незадовољство, јер нико од надлежних није понудио рјешење за проблеме ове здравствене установе.

Република Српска 14.11.2017 | 10:33
Власеница: Мирна протестна шетња
У штрајку су већ осам дана, те траже исплату седам плата и уплату доприносе за пензионо и здравствено осигурање.

Након прошлог понедељка ступања у штрајк радници Дома здравља Власеница, мирном шетњом улицама града, по киши и сушњежици, жељели су указати на своје проблеме који се изгледа осим њих никога другога не дотичу. Јуче им је била делегација из општине која их је питала шта им то треба, не нудећи никакво ријешење за њихових седам неисплаћених плата и остала дуговања .

''Позивамо министра Богданића да ако може да дође и помогне нам јер немамо коме другом више да се обратимо. Обраћали смо се директорици, начелнику општине, они кажу да су немоћни. Ако нам министар не помогне,  не знамо шта ћемо, али штрајк прекидати нећемо, чак идемо на радикалније мјере, спремни смо и на штрајк глађу'', каже Владанка Влачић, предсједник Синдикалне организације Дома здравља Власеница .

Без плата радници ове установе су кажу на ивици егзистенције. Не могу враћати кредите, плаћати обавезе. У штрајку су већ другу седмицу, а ако се ништа убрзо не ријеши и бар двије плате не приме, прећи ће на штрајк гладју.

''Како бисте ви живјели без плата, пита Милојка Витомир, сви смо у кредитима, обавезе са свих страна пристижу, а само по једно ради у породици. И да се зна ово није политички, страначки оргнизовано, већ само тражимо наше плате'', каже она.

''Почели су нам искључивати струју, воду, шаљу на суд, дјеца не раде, тражимо само оно што нам дугују, прича Дана Мајсторовић, док њене колеге добацују „Гладни смо“.

Након што су прошли центром града, власенички медицинари зауставили су се испред зграде општине али их нико није ни погледао, а камоли примио.

Начелник Мирослав Краљевић, како су нам казали на портирници, био је одсутан, а директорица Дома здравља Јагода Петровић рекла нам је да није расположена за давање изјава.

Радници Дома здравља неће одустати од својих захтјева, позивајући ресорног минситра Драгана Богданића да их посјети и и помогне, јер су за сада препуштени сами себи.

(БН)

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

055

14.11.2017 09:42

Зовите Шкрбића и Џомбића, они имају обавезу заједно са Краљевићем да то ријеше,кад су знали хеликоптером долазити на оргијање које је Краљевић приређивао,подводећи им поједине раднице,дјевојке па чак и жене своих пријатеља! Сада је начелник,он може сада све!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

14.11.2017 15:43

Зато су и игришта пропала од срамоте и оргијања.

Name

Феудалац

14.11.2017 15:44

Шта цете пред општином, правац кући начелника, за њега сте редом гласали, кметови.

Name

Јаковице

15.11.2017 08:20

Краљевиц је узрок свих проблема у Власеници своју породицу је смјестио у Бања Луку у Власеницу додје само да покупи ста се има покупити. Сад хоце да прави крузни ток, полицијску станицу сто це задузити градјане Власенице милионеа стварне користи нема нико од тога само прање и извлацење новца од дивљих Краљевицевих фирми. Купио је од попа Илије куцу која је само озидана и покривена за 150000 КМ која реално вриједи мање од 30000 Км у Власеници то сви знају али трпе мада свему додје крај. Довео је кадрове из Сековица, Милица, Хан Пијеска, Братунца, Зворника итд Тако је Гордана Трампиц инаце распустеница без куцета и мацета предсједник СО Власеница а нема везе са Власеницом грајанин је од свог родјења Хан Пијеска плус обавља два посла и руководилац је Електра у Власеници. зена прима двије плате. Дијели како коме стигне станове дрзавну имовину. Запосљав свакодневно у опстину лица која су купила дипломе или студирала по десет и висе година. Окомио се на све постене људе без обзира на политицко опрдјељење који неце да буду дио његове криминалне групе. Познато је да је то конобар са купљеном дипломом инаце заврсио само основну сколу. Пресудјен за кривицно дјело отмице признао кривцу па није ни цудо да је оваква ситуација у Власеници па и дому здравља. Директорица Јагода није способна нида води зубну ордниацију примила сад људе са стране у претрпани и презадузени дом здравља под хитно тразити њену оставку.

Name

Да!

15.11.2017 08:31

Да Игришта је лично упропастио Краљевић продајући исјечену грађу Насеру Орићу,под изговором да треба направити нове стазе и проширити постојеће.Сада му је актуелан Мујо Хаџиомеровић и са Насером који му омогућавају да мјења и даје исказе у суду БиХ, да би стекао статус сарадника и заштићеног свједока.Поред поменутих укључени су Додик преко Човића да утичу на вд тужиоца Тадић.

Name

Ужина

15.11.2017 13:24

Колико Краљевић брине о дјеци и економији општине,у ствари он и незна шта је то,дјечију ужину за ђаке довози из милића из Милекса,роба сумњивог квалитета,за проценат који му Дукић даје.

Name

кнез

16.11.2017 14:19

Ста је са Краљевицеве сестре колико је ту одговоран нацелник Краљевиц или је постао застицени свједок сто издаје Србе из Власенице. Хоце сада прави крузне токове зграде полиције да задузује народ како би извукао новац преко фирмица које дрзе његови људи типа Моја куца итд. Па тај лик никад није без аута и пратње просао кроз град јер је кукавица обицан која је све покрала па се крије од народа. Највезе зло које задесило Власеницу. Син Весен Пајиц са купљеном дипломо хара по електру, Кресо медју главним политицарима а пропао у основној сколи. Трампицка два посла ради долази из Хан Пијеска.

Name

Ре Кнез

16.11.2017 20:20

Да знају се сви ти сарадници тузиластва БиХ,било у виду застицених свједока и других видова!

Name

Велики Баја

14.11.2017 10:02

Господо медецинари нема ништа од шетње тако се плата не зарађује већ се мора засукат рукаве. Како сте све ове године гласали тако се сад Вам враћа, хтјели сте госп Додика за предсједника и имате шта не ваља? Не свиђа Вам се онда пакујете кофере и у Њемачку примит ће Вас Меркелове нема у старачком дому довољно медецински стручњака. И још једна опција је помоћ од Вашег бившег омиљеног министра Шкрбића вратите га можда Вам врати плате а да не радите. Сретно господо медецинари и запамтите многи су тако шетали и на крају кључ у браву и на завод за запошљавање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миња

14.11.2017 10:20

У амбуланте и радите. Ако нецете, има ко хоце. Нема незамјењљивих. Видјели сте ста се десило у зв болници...господа нису хтјела да раде а сада им се спремају прекиди радног односа и престанак пецијализација. Нема зај**анције драги моји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врхунски

14.11.2017 14:54

Тако је Миња. Браво!!!

Name

Др ГЕНЕРАЛ

14.11.2017 15:46

Ја хоће нам наштетит, ми одосмо у ЕУ, нека вал лијече приправници из Фоче, је.. вам Лазо м....

Name

Миња

14.11.2017 16:02

Хаххахаххахахахах... Фоча је за ту мртвацницу од болнице у којој ти радис (јос увијек) свемирска болница. Еу вапије за таквима ко што си ти. Само ћеш прво морати да научиш српски, онда њемацки а потом да науцис да радис онако како треба да се ради а не како си ти замислио да треба. Утом це и доци и вријеме за пензију. Зао ми је јаране, висе среце други пут..

Name

Сзп

14.11.2017 16:18

Идите у ЕУ шта чекате. Питам се кад ћете отићи? Да не гледам како шетате. Молим Вас проведите свог претходника Додика Би сте га и бирали.

Name

Ово доктори?!

14.11.2017 10:44

Јадно и смијешно, изашло их 10-15 и као нешто штрајкују. А шта пацијенти да раде? Све бих ја то мотком назад на посао, а ако неће отказ роки мој па на биров а младих и незапослених доктора има који би радили за џаба само да не сједе кући и пропадају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Флy

14.11.2017 12:37

Ти си сигурно један од оних са купљеном дипломом на неком прватном факултету и мало клекнуо или клекнула пред начелником или ти је доста 50 КМ од избора до избора...

Name

Пропаст и испирање мозга

14.11.2017 14:57

Додиков ћути и слушај паметне. Пусти приватни факултет ти могу са власти под руку јер њима пуне џепове. Јадни ми и бједни у овој малој РС.

Name

гаврило

14.11.2017 10:45

ЈЕБАЛЕ ВАС МИРНЕ ШЕТЊЕ,БАШ ЋЕТЕ СА ЊИМА НЕШТО ПРОМИЈЕНИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цапс

14.11.2017 10:58

Хахаххахахахах. А не, ево ових десетак зена пред пемзију це да олупају зграду општине власеница. Сто не одес да им припомогнес мало, видим да си увијек спреман за акцију, по цапс лоцку би се рекло да ти је један прст увијек наслоњен на сљепооцницу.

Name

Талиц

14.11.2017 10:56

Погледајте ко је министар 5 година. Богданиц нам све унисти.То је права адреса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

14.11.2017 15:00

Бирали га медецинари није Богданић сам дошао. Свака част на избору.

Name

како тако

14.11.2017 11:21

како сте радили тако сте добили плате. а како радите тако ћете добити отказе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

14.11.2017 17:28

Свака цаст на коментару.

Name

Пацијент

14.11.2017 12:06

Сто не доведете оног ортопеда бијековица да вас мало подрзи, само претходно му обезбједите гарсоњеру у београду, ипак је цовјеку угрозена егзистенција а он се и поред тога бори за права медецинара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бмx

14.11.2017 12:41

Стварно си Пацијент ,само напиши и шифру следећи пут

Name

ИЛИЈА ИЗ ЗВОРНИКА

14.11.2017 12:12

ја нецу никаке сетње ја оцу да се омах отцијепимо од турака и прицјепимо сербији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фгх

14.11.2017 12:31

Пуна подршка радницима Д.З. и један савјет : ДЕКРА је објавла оглас за рад медецинских радника у Њемачкој јер Власенчани су сами гласали своју пропаст претходних 20 и кусур година. На званичној wеб страници Општине објављен је ДЕКРА оглас можда су вам на тај начин понудили ријешење ваших проблема

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаврило

14.11.2017 12:57

ах,ах, Цапс снсддерчино,па о томе и говорим.напољу хладно,влажно а они мирно шетају.ништа неће ни покренути а камо ли промијенити. једино се могу попрехлађивати..кужиш..а да сам за акцију,јесам..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лидер

14.11.2017 13:49

Мирослав Краљевиц је доводио кадрове из Сековица на цело Дома здравља Славица Глисиц са Трнова, Цуцо пропали струцњак, родица Невенка, фирме из Србије и Федерације које су за милионске износе средјивале дом здравља и зградице по Власеници. Сада досло вријеме када све пуца и краљевиц це јос мало покупити и кад види да нема иде. Мирјана Палангетиц кума добила стан од Дома здравља па продал и спуцала за БЛуку, пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остали

14.11.2017 16:42

Ста је са осталих око 40 људи у Власеници је остало без без посла како је досла црвена снсд банда. Све отказе је радила седица кабинета нацелника Данијела Вуковиц звана Спечена. Гдје су отјерани ватрогасци, гдје су најурени људи из водовода цистоце засто цутите бре. Све ове људе је итјерала олос , спецена и Јелена Пепиц вјецита И актуелна друга љубавница Нацелника Мице Краљевица у Власеници је зову Паркинг Дама .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Газда

14.11.2017 17:57

Доктори тразилисте И'ма бога сад вам враца па поново гласајте за неписмене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласали сте

14.11.2017 18:17

Гласали сте за Краљевица отмицара , Весну Пајиц која је од крадје из дома здравља купила два стана у Београду господо доктори. Док васа дјеца немају посла син Весне Пајиц је добио експрено посао у Електродистрибуцији а купио факилтет јер није мигао ниста друго заврсити. Гордана Трампицка прима двије огромне плате у двије фотеље директор електра и предсеник скупстине. Накарадне отказе ради искомплексирана Данијела Вуковиц звана Спечена сефица кабинета Краљевица. Директор цистоце лопов под оптузницом Крезовиц Дејан Дада умоболни директор водовода није могао ни средњу сколу заврсити купио И средњу и факултет Слависа Пејановиц цуран украо двије сиваце масине и компјутер од центра за социјални рад кије је сакрио у подрум куце па их након тога продао зени у Кладањ. Смлата Савинивицка слузи само да зјаце И подводјење ниста друго. Гласали сте власенцани ето вам горе побројани нек вам судбину кроје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгослав

14.11.2017 22:52

Јао вратите свог Драгослава да краде и даље са Влациц Јанком огромне паре, па Остоју који је љубавнику направио ауто центар и тоцилицу за гас од опстинских пара. Нароцито директорицу Гордану која је Дом здравља и довела овде, кад је досла каснила 2 плата а кад је отисла 6. Медицинари слазем се да су ово последице васег гласања али онда кад сте сдс довели

Name

Овако

14.11.2017 21:52

Како није срамота Краљевица И његове полтроне да цуте о овом проблему остављајуце тако раднике да цекну од глади у дуговима И неимастини. Краљевиц је највеца брука овог града особа која издаје продаје своје саборце из рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно

16.11.2017 09:54

Али кажу:"нема савршеног злочина,и највећи криминалци падају на ситницама!

Name

Лицни интерес

15.11.2017 06:37

Па зар су сви слијепи и невиде да појединци користе саку радника и синдикат да доду до своих циљева ; Неко хоце за директора , неко за сефа , неко за главну сестру. А пара немају ни једни ни други али столица је слатка а ови радници це на крају само испасти будале а неки вјероватно и без посла. Ти сто вас воде и сто се истицу пред вама они вам врат ломе упамти те а први це вам окренути ледја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кривци

15.11.2017 13:13

За пропаст болнице у Власеници кривци су Мицо Краљевиц и Остаја Драгутиновиц, двије особе које се годинама богате на свадји наивних власнцана. Толико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопови!

16.11.2017 09:44

Поменути људи су лопови и безобразни манипуланти.Ни један нема везе са Власеницом,Краљевић у Власеницу долазио само за вашар .а можда ни тада,пошао на занат,имао намање седам јединица,напустио у првом и отишао,чујем негдје конобарисао да би га браћа од тетке довели у мају или јуну 1992,и лажно представили као пручника ЈНА итд.у осталом све је познато,значи све на лажи.криминалу и лоповији што и данас траје.Остоја,дошао из СА 95,добио све што тамо није могао сањати и данас и даље лоповија и манипулише!

Name

???

16.11.2017 11:12

Црни Краљевићу и дружино,погледајте дали ико написа нешто позитивно,ако имате мозга видите да сте криминална дружина без образа,да сам на вашем мјесту разгулио би,ни свјетло неби гасио,боље и тако него чекати да народ предузме превентивне и корективне мјере!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није могуће!

16.11.2017 13:57

Па није могуће да су толоки смрадови!

Name

Хаха

16.11.2017 16:32

Док ви багро без мозга писете способни људи раде. А јавно мњење? Они ста мисле рекли су на изборима. Убједљива побједа снсд. А вас пар сто писете по овом небитном порталу лако је,ви немате друга посла. Па ви сво вријеме овог свијета имате само за баљезгање и клеветање. Туга. Мени је зао, али, нема ту помоци. Ко сте??? Васе способности??? Послацу вам тест ИQ и ако предјете 30 свака цаст. Уосталом, кандидујте се на изборима, добијте подрску и онда спроводите своје мјере.

Name

!!!

16.11.2017 16:36

Коментаторе ознацен као ??? прво да се вратите у основну сколу, савладате основе граматике прије него сто коментарисете јавно. Потпуна неписменост, ни једна ријец није написана правилно. А бавили бисте се политиком. Вецерња скола, крените од азбуке.

Name

Дс

16.11.2017 21:09

Али тузилац им не мозе обезбједити било који стстус,тако да их злоупотреби обецавајуци им те погодности,а суд то не одобри и на крају морају свједоцити јавно.Знају се и они који то раде за паре итд.!

ОДГОВОРИТЕ