Vlasenica: Mirna protestna šetnja

Zaposleni u Domu zdravlja u Vlasenici održali su danas mirnu protestnu šetnju od Doma zdravlja do zgrade opštine kako bi još jednom izraziti nezadovoljstvo, jer niko od nadležnih nije ponudio rješenje za probleme ove zdravstvene ustanove.

Republika Srpska 14.11.2017 | 10:33
Vlasenica: Mirna protestna šetnja
U štrajku su već osam dana, te traže isplatu sedam plata i uplatu doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje.

Nakon prošlog ponedeljka stupanja u štrajk radnici Doma zdravlja Vlasenica, mirnom šetnjom ulicama grada, po kiši i sušnježici, željeli su ukazati na svoje probleme koji se izgleda osim njih nikoga drugoga ne dotiču. Juče im je bila delegacija iz opštine koja ih je pitala šta im to treba, ne nudeći nikakvo riješenje za njihovih sedam neisplaćenih plata i ostala dugovanja .

''Pozivamo ministra Bogdanića da ako može da dođe i pomogne nam jer nemamo kome drugom više da se obratimo. Obraćali smo se direktorici, načelniku opštine, oni kažu da su nemoćni. Ako nam ministar ne pomogne,  ne znamo šta ćemo, ali štrajk prekidati nećemo, čak idemo na radikalnije mjere, spremni smo i na štrajk glađu'', kaže Vladanka Vlačić, predsjednik Sindikalne organizacije Doma zdravlja Vlasenica .

Bez plata radnici ove ustanove su kažu na ivici egzistencije. Ne mogu vraćati kredite, plaćati obaveze. U štrajku su već drugu sedmicu, a ako se ništa ubrzo ne riješi i bar dvije plate ne prime, preći će na štrajk gladju.

''Kako biste vi živjeli bez plata, pita Milojka Vitomir, svi smo u kreditima, obaveze sa svih strana pristižu, a samo po jedno radi u porodici. I da se zna ovo nije politički, stranački orgnizovano, već samo tražimo naše plate'', kaže ona.

''Počeli su nam isključivati struju, vodu, šalju na sud, djeca ne rade, tražimo samo ono što nam duguju, priča Dana Majstorović, dok njene kolege dobacuju „Gladni smo“.

Nakon što su prošli centrom grada, vlasenički medicinari zaustavili su se ispred zgrade opštine ali ih niko nije ni pogledao, a kamoli primio.

Načelnik Miroslav Kraljević, kako su nam kazali na portirnici, bio je odsutan, a direktorica Doma zdravlja Jagoda Petrović rekla nam je da nije raspoložena za davanje izjava.

Radnici Doma zdravlja neće odustati od svojih zahtjeva, pozivajući resornog minsitra Dragana Bogdanića da ih posjeti i i pomogne, jer su za sada prepušteni sami sebi.

(BN)

Komentari / 43

Ostavite komentar
Name

055

14.11.2017 09:42

Zovite Škrbića i Džombića, oni imaju obavezu zajedno sa Kraljevićem da to riješe,kad su znali helikopterom dolaziti na orgijanje koje je Kraljević priređivao,podvodeći im pojedine radnice,djevojke pa čak i žene svoih prijatelja! Sada je načelnik,on može sada sve!!

ODGOVORITE
Name

Radnik

14.11.2017 15:43

Zato su i igrišta propala od sramote i orgijanja.

Name

Feudalac

14.11.2017 15:44

Šta cete pred opštinom, pravac kući načelnika, za njega ste redom glasali, kmetovi.

Name

Jakovice

15.11.2017 08:20

Kraljevic je uzrok svih problema u Vlasenici svoju porodicu je smjestio u Banja Luku u Vlasenicu dodje samo da pokupi sta se ima pokupiti. Sad hoce da pravi kruzni tok, policijsku stanicu sto ce zaduziti gradjane Vlasenice milionea stvarne koristi nema niko od toga samo pranje i izvlacenje novca od divljih Kraljevicevih firmi. Kupio je od popa Ilije kucu koja je samo ozidana i pokrivena za 150000 KM koja realno vrijedi manje od 30000 Km u Vlasenici to svi znaju ali trpe mada svemu dodje kraj. Doveo je kadrove iz Sekovica, Milica, Han Pijeska, Bratunca, Zvornika itd Tako je Gordana Trampic inace raspustenica bez kuceta i maceta predsjednik SO Vlasenica a nema veze sa Vlasenicom grajanin je od svog rodjenja Han Pijeska plus obavlja dva posla i rukovodilac je Elektra u Vlasenici. zena prima dvije plate. Dijeli kako kome stigne stanove drzavnu imovinu. Zaposljav svakodnevno u opstinu lica koja su kupila diplome ili studirala po deset i vise godina. Okomio se na sve postene ljude bez obzira na politicko oprdjeljenje koji nece da budu dio njegove kriminalne grupe. Poznato je da je to konobar sa kupljenom diplomom inace zavrsio samo osnovnu skolu. Presudjen za krivicno djelo otmice priznao krivcu pa nije ni cudo da je ovakva situacija u Vlasenici pa i domu zdravlja. Direktorica Jagoda nije sposobna nida vodi zubnu ordniaciju primila sad ljude sa strane u pretrpani i prezaduzeni dom zdravlja pod hitno traziti njenu ostavku.

Name

Da!

15.11.2017 08:31

Da Igrišta je lično upropastio Kraljević prodajući isječenu građu Naseru Oriću,pod izgovorom da treba napraviti nove staze i proširiti postojeće.Sada mu je aktuelan Mujo Hadžiomerović i sa Naserom koji mu omogućavaju da mjenja i daje iskaze u sudu BiH, da bi stekao status saradnika i zaštićenog svjedoka.Pored pomenutih uključeni su Dodik preko Čovića da utiču na vd tužioca Tadić.

Name

Užina

15.11.2017 13:24

Koliko Kraljević brine o djeci i ekonomiji opštine,u stvari on i nezna šta je to,dječiju užinu za đake dovozi iz milića iz Mileksa,roba sumnjivog kvaliteta,za procenat koji mu Dukić daje.

Name

knez

16.11.2017 14:19

Sta je sa Kraljeviceve sestre koliko je tu odgovoran nacelnik Kraljevic ili je postao zasticeni svjedok sto izdaje Srbe iz Vlasenice. Hoce sada pravi kruzne tokove zgrade policije da zaduzuje narod kako bi izvukao novac preko firmica koje drze njegovi ljudi tipa Moja kuca itd. Pa taj lik nikad nije bez auta i pratnje prosao kroz grad jer je kukavica obican koja je sve pokrala pa se krije od naroda. Najveze zlo koje zadesilo Vlasenicu. Sin Vesen Pajic sa kupljenom diplomo hara po elektru, Kreso medju glavnim politicarima a propao u osnovnoj skoli. Trampicka dva posla radi dolazi iz Han Pijeska.

Name

Re Knez

16.11.2017 20:20

Da znaju se svi ti saradnici tuzilastva BiH,bilo u vidu zasticenih svjedoka i drugih vidova!

Name

Veliki Baja

14.11.2017 10:02

Gospodo medecinari nema ništa od šetnje tako se plata ne zarađuje već se mora zasukat rukave. Kako ste sve ove godine glasali tako se sad Vam vraća, htjeli ste gosp Dodika za predsjednika i imate šta ne valja? Ne sviđa Vam se onda pakujete kofere i u Njemačku primit će Vas Merkelove nema u staračkom domu dovoljno medecinski stručnjaka. I još jedna opcija je pomoć od Vašeg bivšeg omiljenog ministra Škrbića vratite ga možda Vam vrati plate a da ne radite. Sretno gospodo medecinari i zapamtite mnogi su tako šetali i na kraju ključ u bravu i na zavod za zapošljavanje.

ODGOVORITE
Name

Minja

14.11.2017 10:20

U ambulante i radite. Ako necete, ima ko hoce. Nema nezamjenjljivih. Vidjeli ste sta se desilo u zv bolnici...gospoda nisu htjela da rade a sada im se spremaju prekidi radnog odnosa i prestanak pecijalizacija. Nema zaj**ancije dragi moji.

ODGOVORITE
Name

Vrhunski

14.11.2017 14:54

Tako je Minja. Bravo!!!

Name

Dr GENERAL

14.11.2017 15:46

Ja hoće nam naštetit, mi odosmo u EU, neka val liječe pripravnici iz Foče, je.. vam Lazo m....

Name

Minja

14.11.2017 16:02

Hahhahahhahahahah... Foča je za tu mrtvacnicu od bolnice u kojoj ti radis (jos uvijek) svemirska bolnica. Eu vapije za takvima ko što si ti. Samo ćeš prvo morati da naučiš srpski, onda njemacki a potom da naucis da radis onako kako treba da se radi a ne kako si ti zamislio da treba. Utom ce i doci i vrijeme za penziju. Zao mi je jarane, vise srece drugi put..

Name

Szp

14.11.2017 16:18

Idite u EU šta čekate. Pitam se kad ćete otići? Da ne gledam kako šetate. Molim Vas provedite svog prethodnika Dodika Bi ste ga i birali.

Name

Ово доктори?!

14.11.2017 10:44

Јадно и смијешно, изашло их 10-15 и као нешто штрајкују. А шта пацијенти да раде? Све бих ја то мотком назад на посао, а ако неће отказ роки мој па на биров а младих и незапослених доктора има који би радили за џаба само да не сједе кући и пропадају.

ODGOVORITE
Name

Fly

14.11.2017 12:37

Ti si sigurno jedan od onih sa kupljenom diplomom na nekom prvatnom fakultetu i malo kleknuo ili kleknula pred načelnikom ili ti je dosta 50 KM od izbora do izbora...

Name

Propast i ispiranje mozga

14.11.2017 14:57

Dodikov ćuti i slušaj pametne. Pusti privatni fakultet ti mogu sa vlasti pod ruku jer njima pune džepove. Jadni mi i bjedni u ovoj maloj RS.

Name

gavrilo

14.11.2017 10:45

JEBALE VAS MIRNE ŠETNJE,BAŠ ĆETE SA NJIMA NEŠTO PROMIJENITI.

ODGOVORITE
Name

Caps

14.11.2017 10:58

Hahahhahahahah. A ne, evo ovih desetak zena pred pemziju ce da olupaju zgradu opštine vlasenica. Sto ne odes da im pripomognes malo, vidim da si uvijek spreman za akciju, po caps locku bi se reklo da ti je jedan prst uvijek naslonjen na sljepoocnicu.

Name

Talic

14.11.2017 10:56

Pogledajte ko je ministar 5 godina. Bogdanic nam sve unisti.To je prava adresa.

ODGOVORITE
Name

Xy

14.11.2017 15:00

Birali ga medecinari nije Bogdanić sam došao. Svaka čast na izboru.

Name

kako tako

14.11.2017 11:21

kako ste radili tako ste dobili plate. a kako radite tako ćete dobiti otkaze.

ODGOVORITE
Name

Bravo

14.11.2017 17:28

Svaka cast na komentaru.

Name

Pacijent

14.11.2017 12:06

Sto ne dovedete onog ortopeda bijekovica da vas malo podrzi, samo prethodno mu obezbjedite garsonjeru u beogradu, ipak je covjeku ugrozena egzistencija a on se i pored toga bori za prava medecinara.

ODGOVORITE
Name

Bmx

14.11.2017 12:41

Stvarno si Pacijent ,samo napiši i šifru sledeći put

Name

ILIJA IZ ZVORNIKA

14.11.2017 12:12

ja necu nikake setnje ja ocu da se omah otcijepimo od turaka i pricjepimo serbiji

ODGOVORITE
Name

Fgh

14.11.2017 12:31

Puna podrška radnicima D.Z. i jedan savjet : DEKRA je objavla oglas za rad medecinskih radnika u Njemačkoj jer Vlasenčani su sami glasali svoju propast prethodnih 20 i kusur godina. Na zvaničnoj web stranici Opštine objavljen je DEKRA oglas možda su vam na taj način ponudili riješenje vaših problema

ODGOVORITE
Name

gavrilo

14.11.2017 12:57

ah,ah, Caps snsdderčino,pa o tome i govorim.napolju hladno,vlažno a oni mirno šetaju.ništa neće ni pokrenuti a kamo li promijeniti. jedino se mogu poprehlađivati..kužiš..a da sam za akciju,jesam..

ODGOVORITE
Name

Lider

14.11.2017 13:49

Miroslav Kraljevic je dovodio kadrove iz Sekovica na celo Doma zdravlja Slavica Glisic sa Trnova, Cuco propali strucnjak, rodica Nevenka, firme iz Srbije i Federacije koje su za milionske iznose sredjivale dom zdravlja i zgradice po Vlasenici. Sada doslo vrijeme kada sve puca i kraljevic ce jos malo pokupiti i kad vidi da nema ide. Mirjana Palangetic kuma dobila stan od Doma zdravlja pa prodal i spucala za BLuku, propast.

ODGOVORITE
Name

Ostali

14.11.2017 16:42

Sta je sa ostalih oko 40 ljudi u Vlasenici je ostalo bez bez posla kako je dosla crvena snsd banda. Sve otkaze je radila sedica kabineta nacelnika Danijela Vukovic zvana Spečena. Gdje su otjerani vatrogasci, gdje su najureni ljudi iz vodovoda cistoce zasto cutite bre. Sve ove ljude je itjerala olos , specena i Jelena Pepic vjecita I aktuelna druga ljubavnica Nacelnika Mice Kraljevica u Vlasenici je zovu Parking Dama .

ODGOVORITE
Name

Gazda

14.11.2017 17:57

Doktori traziliste I'ma boga sad vam vraca pa ponovo glasajte za nepismene.

ODGOVORITE
Name

Glasali ste

14.11.2017 18:17

Glasali ste za Kraljevica otmicara , Vesnu Pajic koja je od kradje iz doma zdravlja kupila dva stana u Beogradu gospodo doktori. Dok vasa djeca nemaju posla sin Vesne Pajic je dobio ekspreno posao u Elektrodistribuciji a kupio fakiltet jer nije migao nista drugo zavrsiti. Gordana Trampicka prima dvije ogromne plate u dvije fotelje direktor elektra i predsenik skupstine. Nakaradne otkaze radi iskompleksirana Danijela Vukovic zvana Spečena sefica kabineta Kraljevica. Direktor cistoce lopov pod optuznicom Krezovic Dejan Dada umobolni direktor vodovoda nije mogao ni srednju skolu zavrsiti kupio I srednju i fakultet Slavisa Pejanovic curan ukrao dvije sivace masine i kompjuter od centra za socijalni rad kije je sakrio u podrum kuce pa ih nakon toga prodao zeni u Kladanj. Smlata Savinivicka sluzi samo da zjace I podvodjenje nista drugo. Glasali ste vlasencani eto vam gore pobrojani nek vam sudbinu kroje.

ODGOVORITE
Name

Dragoslav

14.11.2017 22:52

Jao vratite svog Dragoslava da krade i dalje sa Vlacic Jankom ogromne pare, pa Ostoju koji je ljubavniku napravio auto centar i tocilicu za gas od opstinskih para. Narocito direktoricu Gordanu koja je Dom zdravlja i dovela ovde, kad je dosla kasnila 2 plata a kad je otisla 6. Medicinari slazem se da su ovo posledice vaseg glasanja ali onda kad ste sds doveli

Name

Ovako

14.11.2017 21:52

Kako nije sramota Kraljevica I njegove poltrone da cute o ovom problemu ostavljajuce tako radnike da ceknu od gladi u dugovima I neimastini. Kraljevic je najveca bruka ovog grada osoba koja izdaje prodaje svoje saborce iz rata.

ODGOVORITE
Name

Tačno

16.11.2017 09:54

Ali kažu:"nema savršenog zločina,i najveći kriminalci padaju na sitnicama!

Name

Licni interes

15.11.2017 06:37

Pa zar su svi slijepi i nevide da pojedinci koriste saku radnika i sindikat da dodu do svoih ciljeva ; Neko hoce za direktora , neko za sefa , neko za glavnu sestru. A para nemaju ni jedni ni drugi ali stolica je slatka a ovi radnici ce na kraju samo ispasti budale a neki vjerovatno i bez posla. Ti sto vas vode i sto se isticu pred vama oni vam vrat lome upamti te a prvi ce vam okrenuti ledja.

ODGOVORITE
Name

krivci

15.11.2017 13:13

Za propast bolnice u Vlasenici krivci su Mico Kraljevic i Ostaja Dragutinovic, dvije osobe koje se godinama bogate na svadji naivnih vlasncana. Toliko.

ODGOVORITE
Name

Lopovi!

16.11.2017 09:44

Pomenuti ljudi su lopovi i bezobrazni manipulanti.Ni jedan nema veze sa Vlasenicom,Kraljević u Vlasenicu dolazio samo za vašar .a možda ni tada,pošao na zanat,imao namanje sedam jedinica,napustio u prvom i otišao,čujem negdje konobarisao da bi ga braća od tetke doveli u maju ili junu 1992,i lažno predstavili kao pručnika JNA itd.u ostalom sve je poznato,znači sve na laži.kriminalu i lopoviji što i danas traje.Ostoja,došao iz SA 95,dobio sve što tamo nije mogao sanjati i danas i dalje lopovija i manipuliše!

Name

???

16.11.2017 11:12

Crni Kraljeviću i družino,pogledajte dali iko napisa nešto pozitivno,ako imate mozga vidite da ste kriminalna družina bez obraza,da sam na vašem mjestu razgulio bi,ni svjetlo nebi gasio,bolje i tako nego čekati da narod preduzme preventivne i korektivne mjere!

ODGOVORITE
Name

Nije moguće!

16.11.2017 13:57

Pa nije moguće da su toloki smradovi!

Name

Haha

16.11.2017 16:32

Dok vi bagro bez mozga pisete sposobni ljudi rade. A javno mnjenje? Oni sta misle rekli su na izborima. Ubjedljiva pobjeda snsd. A vas par sto pisete po ovom nebitnom portalu lako je,vi nemate druga posla. Pa vi svo vrijeme ovog svijeta imate samo za baljezganje i klevetanje. Tuga. Meni je zao, ali, nema tu pomoci. Ko ste??? Vase sposobnosti??? Poslacu vam test IQ i ako predjete 30 svaka cast. Uostalom, kandidujte se na izborima, dobijte podrsku i onda sprovodite svoje mjere.

Name

!!!

16.11.2017 16:36

Komentatore oznacen kao ??? prvo da se vratite u osnovnu skolu, savladate osnove gramatike prije nego sto komentarisete javno. Potpuna nepismenost, ni jedna rijec nije napisana pravilno. A bavili biste se politikom. Vecernja skola, krenite od azbuke.

Name

Ds

16.11.2017 21:09

Ali tuzilac im ne moze obezbjediti bilo koji ststus,tako da ih zloupotrebi obecavajuci im te pogodnosti,a sud to ne odobri i na kraju moraju svjedociti javno.Znaju se i oni koji to rade za pare itd.!

ODGOVORITE