Срби слободни од зиме - има “меса“ за Звезду и Партизан!

Саставили смо идеалних 11 од наших фудбалера који су од 1. јануара у могућности да преговарају с другим клубовима. . .

Фудбал 14.11.2017 | 23:00
Срби слободни од зиме - има “меса“ за Звезду и Партизан!
Зимски прелазни рок, односно активности српских клубова на фудбалском тржишту наредних недеља и дана око Нове године, биће посебно занимљиви домаћем навијачком аудиторијуму. Познато је одавно да наши клубови немају финансијску моћ за милионске трансфере, па ће за њих бити врло интересантно да испрате наредних месеци статусе одређених интернационалаца који су на истеку својих уговора. 

Мали резиме тренутног стања на светском тржишту већ смо направили, а сада је дошао ред да нешто слично урадимо и за наше играче. 

Занимљиво да од српских играча А класе, да се тако изразимо, из оних најјачих лига, нико на лето не остаје без уговора. Без обзира на то ми смо издвојили тридесетак "најјачих имена" и од њих направили идеалан тим фудбалера који улазе у последњиих шест месеци уговора. 

На голу је Владимир Стојковић, човек без конкуренције и када се би рачунали сви остали наши голмани. И он једини представник из домаће Суперлиге. Дефанзивну линију чине Рукавина(Виљареал), Пејчиновић (Локомотива), Суботић (Дортмунд) и Бојан Настић (Генк). Два задња везна су Гојко Качар (Аугзбург) и Саша Здјелар (Олимпијакос), а испред тројка Сулејмани(Јанг Бојс) - Ђуричић (Сампдорија) - Милош Нинковић (Сиднеј), док је место у самом шпицу заузео Филип Ђорђевић из Лација.  

Неки од ових фудбалера доводили су протеклих недеља у везу са Црвеном звездом (Ђуричић) и Партизаном (Здјелар), али велико је питање да ли би вечити ривали могли да се носе са богатијим европским клубовима, поготово што ће поменути играчи, како постају слободни агенти, сигурно инсистирати на појачаним платама. 

Било како било и Партизан и Звезда имаће право на наду...  

Када су у питању остали (потенцијални) слободни играчи од лета, издвојићемо голмане Кахримана и Сашу Стаменковића (Окжетпес, Казахстан), те дефанзивце Вилотића(Грасхоперс), Бишевца (Мец), Гулана (Мускрон), Николу Антића (Војводина), Пушкарића(Чукарички), Анђелковића (Црвена звезда), Лазара Ћирковића (Партизан)...

Од везиста ту су Марко Милинковић (Генчлербирлиги), Медојевић (Ајнтрахт), Милијаш и Славољуб Срнић (Црвена звезда), Саша Марјановић, Ален Стевановић и Саша Илић (Партизан), Душан Јовичић (Војводина), Небојша Маринковић (Рад), Немања Томић (Трикала)... 

Конкуренција Ђорђевићу у нападу су Ђорђе Деспотовић (Астана), Марко Мирић (Локерен), Данко Лазовић (Видеотон), Ђорђе Ракић (Ђингдао), Дејан Лекић (Реус), Милош Пантовић (Бајерн),Александар Јевтић (Патаја), Немања Којић (Истанбул), Андрија Калуђеровић (Велингтон)...

Шта кажете, има ли овде "меса" за Црвену звезду и Партизан?

Извор: моззартспорт

фото: Мн Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар