Srbi slobodni od zime - ima “mesa“ za Zvezdu i Partizan!

Sastavili smo idealnih 11 od naših fudbalera koji su od 1. januara u mogućnosti da pregovaraju s drugim klubovima. . .

Fudbal 14.11.2017 | 23:00
Srbi slobodni od zime - ima “mesa“ za Zvezdu i Partizan!
Zimski prelazni rok, odnosno aktivnosti srpskih klubova na fudbalskom tržištu narednih nedelja i dana oko Nove godine, biće posebno zanimljivi domaćem navijačkom auditorijumu. Poznato je odavno da naši klubovi nemaju finansijsku moć za milionske transfere, pa će za njih biti vrlo interesantno da isprate narednih meseci statuse određenih internacionalaca koji su na isteku svojih ugovora. 

Mali rezime trenutnog stanja na svetskom tržištu već smo napravili, a sada je došao red da nešto slično uradimo i za naše igrače. 

Zanimljivo da od srpskih igrača A klase, da se tako izrazimo, iz onih najjačih liga, niko na leto ne ostaje bez ugovora. Bez obzira na to mi smo izdvojili tridesetak "najjačih imena" i od njih napravili idealan tim fudbalera koji ulaze u poslednjiih šest meseci ugovora. 

Na golu je Vladimir Stojković, čovek bez konkurencije i kada se bi računali svi ostali naši golmani. I on jedini predstavnik iz domaće Superlige. Defanzivnu liniju čine Rukavina(Viljareal), Pejčinović (Lokomotiva), Subotić (Dortmund) i Bojan Nastić (Genk). Dva zadnja vezna su Gojko Kačar (Augzburg) i Saša Zdjelar (Olimpijakos), a ispred trojka Sulejmani(Jang Bojs) - Đuričić (Sampdorija) - Miloš Ninković (Sidnej), dok je mesto u samom špicu zauzeo Filip Đorđević iz Lacija.  

Neki od ovih fudbalera dovodili su proteklih nedelja u vezu sa Crvenom zvezdom (Đuričić) i Partizanom (Zdjelar), ali veliko je pitanje da li bi večiti rivali mogli da se nose sa bogatijim evropskim klubovima, pogotovo što će pomenuti igrači, kako postaju slobodni agenti, sigurno insistirati na pojačanim platama. 

Bilo kako bilo i Partizan i Zvezda imaće pravo na nadu...  

Kada su u pitanju ostali (potencijalni) slobodni igrači od leta, izdvojićemo golmane Kahrimana i Sašu Stamenkovića (Okžetpes, Kazahstan), te defanzivce Vilotića(Grashopers), Biševca (Mec), Gulana (Muskron), Nikolu Antića (Vojvodina), Puškarića(Čukarički), Anđelkovića (Crvena zvezda), Lazara Ćirkovića (Partizan)...

Od vezista tu su Marko Milinković (Genčlerbirligi), Medojević (Ajntraht), Milijaš i Slavoljub Srnić (Crvena zvezda), Saša Marjanović, Alen Stevanović i Saša Ilić (Partizan), Dušan Jovičić (Vojvodina), Nebojša Marinković (Rad), Nemanja Tomić (Trikala)... 

Konkurencija Đorđeviću u napadu su Đorđe Despotović (Astana), Marko Mirić (Lokeren), Danko Lazović (Videoton), Đorđe Rakić (Đingdao), Dejan Lekić (Reus), Miloš Pantović (Bajern),Aleksandar Jevtić (Pataja), Nemanja Kojić (Istanbul), Andrija Kaluđerović (Velington)...

Šta kažete, ima li ovde "mesa" za Crvenu zvezdu i Partizan?

Izvor: mozzartsport

foto: Mn Press

Komentari / 0

Ostavite komentar