Синдикалци траже смјену директора

Управни одбор Синдикалне организације БХРТ-а затражио је оставке челних људи ове медијске куће због штете коју су проузроковали својом неспособношћу и неодговорним дјеловањем према јавности у БиХ у случају интервјуа са директором Клиничког центра Универзитета у Сарајеву Себијом Изетбеговић.

Босна и Херцеговина 07.11.2017 | 16:36
Синдикалци траже смјену директора
Синдикалци траже смјену генералног директора БХРТ-а Белмина Карамехмедовића, његових сарадника, савјетника и, како су навели, “којекаквих измишљених координатора”, те директора телевизије Марија Вранкића.

У Синдикалној организацији БХРТ-а наводе да потпуно одбацују тврдње менаџмента који је за случај /не/објављивања интервјуа са Изетбеговићевом одговорност пребацио на запослене у РТВ продукцији.

Они у саопштењу истичу да је скандалом у вези са контроверзним интервјуом са Изетбеговићевом нанесена ненадокнадива штета БХРТ-у.

Синдикална организација БХРТ-а у потпуности стоји иза ставова уредника БХ радија 1 Амира Сужња које је изнио током гостовања на једној телевизији, те додају да је ријеч о борцу за истину, правду и правичност.

“Синдикат стоји и иза запослених /својих чланова/ у Сектору РТВ продукција због пребацивања одговорности на њих у случају објављивања контроверзног интервјуа са Изетбеговићевом, те у потпуности одбацује тврдње менаџмента”, наглашава се и саопштењу.

Након што је БХТ 5. новембра објавио интервју са директором Клиничког центра Универзитета у Сарајеву Себијом Изетбеговић, у јавности се појавила сумња у његову вјеродостојност због одређених разлика између трејлера којим је интервју најављен и видеа који је објављен.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

075

07.11.2017 16:45

КЦУС је јавни сервис, а и БХТ 1 је јавни сервис. Умјесто да лијечи, КЦУС разболијева. Умјесто да информише, БХТ 1 дезинформише. Брука! БТW Посудио сам пост!

ОДГОВОРИТЕ