Sindikalci traže smjenu direktora

Upravni odbor Sindikalne organizacije BHRT-a zatražio je ostavke čelnih ljudi ove medijske kuće zbog štete koju su prouzrokovali svojom nesposobnošću i neodgovornim djelovanjem prema javnosti u BiH u slučaju intervjua sa direktorom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebijom Izetbegović.

Bosna i Hercegovina 07.11.2017 | 16:36
Sindikalci traže smjenu direktora
Sindikalci traže smjenu generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića, njegovih saradnika, savjetnika i, kako su naveli, “kojekakvih izmišljenih koordinatora”, te direktora televizije Marija Vrankića.

U Sindikalnoj organizaciji BHRT-a navode da potpuno odbacuju tvrdnje menadžmenta koji je za slučaj /ne/objavljivanja intervjua sa Izetbegovićevom odgovornost prebacio na zaposlene u RTV produkciji.

Oni u saopštenju ističu da je skandalom u vezi sa kontroverznim intervjuom sa Izetbegovićevom nanesena nenadoknadiva šteta BHRT-u.

Sindikalna organizacija BHRT-a u potpunosti stoji iza stavova urednika BH radija 1 Amira Sužnja koje je iznio tokom gostovanja na jednoj televiziji, te dodaju da je riječ o borcu za istinu, pravdu i pravičnost.

“Sindikat stoji i iza zaposlenih /svojih članova/ u Sektoru RTV produkcija zbog prebacivanja odgovornosti na njih u slučaju objavljivanja kontroverznog intervjua sa Izetbegovićevom, te u potpunosti odbacuje tvrdnje menadžmenta”, naglašava se i saopštenju.

Nakon što je BHT 5. novembra objavio intervju sa direktorom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebijom Izetbegović, u javnosti se pojavila sumnja u njegovu vjerodostojnost zbog određenih razlika između trejlera kojim je intervju najavljen i videa koji je objavljen.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

075

07.11.2017 16:45

KCUS je javni servis, a i BHT 1 je javni servis. Umjesto da liječi, KCUS razbolijeva. Umjesto da informiše, BHT 1 dezinformiše. Bruka! BTW Posudio sam post!

ODGOVORITE