Велики преокрет српских рукометаша, распуцан Вујин!

Србија славила у првом пријатељском мечу у оквиру ЕХФ недеље.  Слути на добро: Рукометаши преокренули против Аустрије! Екипа Јовице Цветковића славила са 34:32.

Остали спортови 26.10.2017 | 23:24
Велики преокрет српских рукометаша, распуцан Вујин!
Рукометаши, браво!

У првом пријатељском мечу у оквиру ЕХФ недеље, у Тулну, рукометаши Србије савладали су селекцију Аустрије 34:32 (15:19), и то након великог преокрета пошто су у другом полувремену надокнадили пет голова миниса.

Аустријанци су и у уласку у последњих мет минута меча водили (31:29), али је пресудила серија нашег националног тима 5:1 којом је остварена нова победа у мандату Јовице Цветковића.

Најефикаснији у нашем саставу био је Марко Вујин, који је био стрелац седам голова, док су по шест додали Марковић и Рнић. Бељански је додао четири гола, а Ђукић, Илић и Шешум по три, док су се по једном у стрелце уписивали Марсенић и Стевановић.

Код Аустрије је предњачио Вебер са 10 голова.

Други меч са Аустријанцима је на програму у суботу у 20.15 часова у Зудштаду.

Сениорска репрезентација Србије савладала је селекцију Аустрије 34:32 (15:19) у првом пријатељском одмеравању снага у Тулну. Дуел у оквиру ЕХФ недеље припао је изабраницима селектора Јовице Цветковића, који су одиграли одлично друго полувреме, надокнадили -5 (21:16) и на крају дошли до тријумфа.

Пресудила је серија 5:1 у последњих пет минута после вођства Аустријанаца 31:29. Одличном одбраном, распуцани у нападу, српски рукометаши дошли су до нове победе у гостима у новом мандату Јовице Цветковића, после Пољске и Румуније у квалификацијама за Европско првенство.

Како су завршили, тако су Вујин, Шешум и друштво започели меч. После 15 минута, водили су "орлови" 11:8, али је тајм-аут селектора домаће селекције, Патрекура Јоханесона,преокренуо ствари на терену до краја полувремена.

Најефикаснији у нашем тиму био је Марко Вујин са седам голова, Момир Рнић је додао шест, а Бељански четири гола.

Аустрија: Херман 2, Божовић 2, Фримел 7, Вебер 10, Зајнер 2, Фруштук 1, Јелинек 3, Кандолф 4, Билик 1

Србија: Шешум 3, Обрадовић, Црноглавац, Ђукић 3, Радивојевић, Марковић 6, Илић 3, Рнић 6, Милосављев, Цупара, Ћирић, Бељански 4, Марсенић 1, Стевановић 1, Вујин 7

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар