Veliki preokret srpskih rukometaša, raspucan Vujin!

Srbija slavila u prvom prijateljskom meču u okviru EHF nedelje.  Sluti na dobro: Rukometaši preokrenuli protiv Austrije! Ekipa Jovice Cvetkovića slavila sa 34:32.

Ostali sportovi 26.10.2017 | 23:24
Veliki preokret srpskih rukometaša, raspucan Vujin!
Rukometaši, bravo!

U prvom prijateljskom meču u okviru EHF nedelje, u Tulnu, rukometaši Srbije savladali su selekciju Austrije 34:32 (15:19), i to nakon velikog preokreta pošto su u drugom poluvremenu nadoknadili pet golova minisa.

Austrijanci su i u ulasku u poslednjih met minuta meča vodili (31:29), ali je presudila serija našeg nacionalnog tima 5:1 kojom je ostvarena nova pobeda u mandatu Jovice Cvetkovića.

Najefikasniji u našem sastavu bio je Marko Vujin, koji je bio strelac sedam golova, dok su po šest dodali Marković i Rnić. Beljanski je dodao četiri gola, a Đukić, Ilić i Šešum po tri, dok su se po jednom u strelce upisivali Marsenić i Stevanović.

Kod Austrije je prednjačio Veber sa 10 golova.

Drugi meč sa Austrijancima je na programu u subotu u 20.15 časova u Zudštadu.

Seniorska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Austrije 34:32 (15:19) u prvom prijateljskom odmeravanju snaga u Tulnu. Duel u okviru EHF nedelje pripao je izabranicima selektora Jovice Cvetkovića, koji su odigrali odlično drugo poluvreme, nadoknadili -5 (21:16) i na kraju došli do trijumfa.

Presudila je serija 5:1 u poslednjih pet minuta posle vođstva Austrijanaca 31:29. Odličnom odbranom, raspucani u napadu, srpski rukometaši došli su do nove pobede u gostima u novom mandatu Jovice Cvetkovića, posle Poljske i Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kako su završili, tako su Vujin, Šešum i društvo započeli meč. Posle 15 minuta, vodili su "orlovi" 11:8, ali je tajm-aut selektora domaće selekcije, Patrekura Johanesona,preokrenuo stvari na terenu do kraja poluvremena.

Najefikasniji u našem timu bio je Marko Vujin sa sedam golova, Momir Rnić je dodao šest, a Beljanski četiri gola.

Austrija: Herman 2, Božović 2, Frimel 7, Veber 10, Zajner 2, Fruštuk 1, Jelinek 3, Kandolf 4, Bilik 1

Srbija: Šešum 3, Obradović, Crnoglavac, Đukić 3, Radivojević, Marković 6, Ilić 3, Rnić 6, Milosavljev, Cupara, Ćirić, Beljanski 4, Marsenić 1, Stevanović 1, Vujin 7

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar