Радници стигли у Сарајево

Група бивших радника фабрике експлозива "Витезит" из Витеза стигла је јутрос у Сарајево гдје од Владе Федерације БиХ /ФБиХ/ траже увезивање радног стажа за 19 бивших радника који су стекли право на пензију.

Босна и Херцеговина 24.10.2017 | 11:03
Радници стигли у Сарајево
У групи од 23 бивша радника налази се 18 мушкараца и пет жена, који су током дводневног пјешачења од Витеза до Сарајева прешли 78 километара.

Предсједник Удружења бивших радника "Витезита" Сафер Сивро рекао је да ће, упркос великој исцрпљености, пред зградом Владе остати док проблем с којим се суочавају не буде ријешен, преносе федерални медији.

Сивро је подсјетио да су 2011. године, у вријеме премијера Нермина Никшића, радници овог предузећа под шаторима провели осам дана и да је тада њихов проблем ријешен.

Ресорни министар Нермин Џиндић изјавио је раније да је Влада Федерације већину радника збринула, а да се за преосталих 19 чека одобрење Министарства финансија.

Проблем представља што неки бивши радници траже да им се увеже радни стаж за вријеме док су радили у другим приватним фирмама.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Роле

24.10.2017 16:39

Ма није могуце а ви неки дан писасте како је у федерацију медју и млијеко хахахаха

ОДГОВОРИТЕ