Radnici stigli u Sarajevo

Grupa bivših radnika fabrike eksploziva "Vitezit" iz Viteza stigla je jutros u Sarajevo gdje od Vlade Federacije BiH /FBiH/ traže uvezivanje radnog staža za 19 bivših radnika koji su stekli pravo na penziju.

Bosna i Hercegovina 24.10.2017 | 11:03
Radnici stigli u Sarajevo
U grupi od 23 bivša radnika nalazi se 18 muškaraca i pet žena, koji su tokom dvodnevnog pješačenja od Viteza do Sarajeva prešli 78 kilometara.

Predsjednik Udruženja bivših radnika "Vitezita" Safer Sivro rekao je da će, uprkos velikoj iscrpljenosti, pred zgradom Vlade ostati dok problem s kojim se suočavaju ne bude riješen, prenose federalni mediji.

Sivro je podsjetio da su 2011. godine, u vrijeme premijera Nermina Nikšića, radnici ovog preduzeća pod šatorima proveli osam dana i da je tada njihov problem riješen.

Resorni ministar Nermin DŽindić izjavio je ranije da je Vlada Federacije većinu radnika zbrinula, a da se za preostalih 19 čeka odobrenje Ministarstva finansija.

Problem predstavlja što neki bivši radnici traže da im se uveže radni staž za vrijeme dok su radili u drugim privatnim firmama.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Role

24.10.2017 16:39

Ma nije moguce a vi neki dan pisaste kako je u federaciju medju i mlijeko hahahaha

ODGOVORITE