Милинковић-Савић је идеалан за Енглеску!

Директор премијерлигаша: Довео бих га кад бих могао…! Али није реално из очигледних разлога.

Фудбал 27.10.2017 | 14:00
Милинковић-Савић је идеалан за Енглеску!
Шта је заједничко Вотфорду и Сергеју Милинковићу Савићу? Осим тога да су изненађења сезоне у Енгелској и Италији, не баш много тога. Ипак, једна спона их повезује. Вотфордов директор Филипо Гиралди. Или би макар он лично волео да их повезује…

Гиралди је човек од поверења фамилије Поцо која управља енглеским премијерлигашем са Викариџ Роуда. Познаје фудбалско тржиште до најситнијих детаља, био је скаут са истанчаним њухом за таленте са свих страна света, а сада је технички директор клуба.

У интревјуу за италијанске медије, Гиралди је објашњавао узорке Вотфордовог узлета и сјајне сезоне Стршљенова. Тренутно су шести на табели, одмах иза великана који се боре за титулу. А могли су да буду и изнад Челсија и Арсенала да су минулог викенда победили Плавце. Имали су победу на тацни, али су промашили превелики број шанси.

Претходних година, Вотфорд је довео гомилу појачања из Серије А попут Переире,Карнезиса, Бритоса, Холебаса, Окаку… Делом захваљујући тесној сарадњи са Удинезеом, а делом због Гиралдијевов познавања тржишта.

На питање италијанских новинара којег фудбалера из Серије А би тренутно волео да доведе у Вотфорд, није имао дилему.

“Има један играч из Серије А у чијим играма заиста уживам. Али Вотфорд из очигледних и реалних разлога не може да га доведе. Реч је о Сергеју Милинковићу Савићу. Не бих да му правим рекламу, али он је комбинација невероватних техничких и физичких предиспозиција због којих би се идеално уклопио у Премијер лигу”, рекао је Гиралди.

Очигледни разлози о којима прича су финансијски и спортски. Вотфорд сигурно не може плати обештећење за српског везисту, а ни Сергеј вероватно није заинетерсован за играње на Викариџ Роуду поред свих тих великих клубова који га желе.

Италијански медији преносе да је Лацијев председник Клаудио Лотито одлучио да наредног лета тражи заинтересованим клубовима 105.000.000 евра за Србина. Сматра да вреди макар као Погба који је за поменуту суму отишао у Манчестер Јунајтед. До сада су се као заинтересовани клубови најчешће помињали Јувентус, Манчестер Јунајтед, ПСЖ и Интер. Из Лација су потврдили да су одбили понуду од преко 70.000.000 евра, али нису открили име заинтересованог купца.

Спекулише се и да ће Лацио учинити све што може да играч не заврши у Јувентусу јер је Лотитољут на челнике Старе даме због њиховог некоректног понашања у ситуацији око КеитеБалдеа прошлог лета. Тада је истрајао и на крају продао Кеиту у Монако. Сада се можда нада да ће Сергеја продати у Париз…

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар