Milinković-Savić je idealan za Englesku!

Direktor premijerligaša: Doveo bih ga kad bih mogao…! Ali nije realno iz očiglednih razloga.

Fudbal 27.10.2017 | 14:00
Milinković-Savić je idealan za Englesku!
Šta je zajedničko Votfordu i Sergeju Milinkoviću Saviću? Osim toga da su iznenađenja sezone u Engelskoj i Italiji, ne baš mnogo toga. Ipak, jedna spona ih povezuje. Votfordov direktor Filipo Giraldi. Ili bi makar on lično voleo da ih povezuje…

Giraldi je čovek od poverenja familije Poco koja upravlja engleskim premijerligašem sa Vikaridž Rouda. Poznaje fudbalsko tržište do najsitnijih detalja, bio je skaut sa istančanim njuhom za talente sa svih strana sveta, a sada je tehnički direktor kluba.

U intrevjuu za italijanske medije, Giraldi je objašnjavao uzorke Votfordovog uzleta i sjajne sezone Stršljenova. Trenutno su šesti na tabeli, odmah iza velikana koji se bore za titulu. A mogli su da budu i iznad Čelsija i Arsenala da su minulog vikenda pobedili Plavce. Imali su pobedu na tacni, ali su promašili preveliki broj šansi.

Prethodnih godina, Votford je doveo gomilu pojačanja iz Serije A poput Pereire,Karnezisa, Britosa, Holebasa, Okaku… Delom zahvaljujući tesnoj saradnji sa Udinezeom, a delom zbog Giraldijevov poznavanja tržišta.

Na pitanje italijanskih novinara kojeg fudbalera iz Serije A bi trenutno voleo da dovede u Votford, nije imao dilemu.

“Ima jedan igrač iz Serije A u čijim igrama zaista uživam. Ali Votford iz očiglednih i realnih razloga ne može da ga dovede. Reč je o Sergeju Milinkoviću Saviću. Ne bih da mu pravim reklamu, ali on je kombinacija neverovatnih tehničkih i fizičkih predispozicija zbog kojih bi se idealno uklopio u Premijer ligu”, rekao je Giraldi.

Očigledni razlozi o kojima priča su finansijski i sportski. Votford sigurno ne može plati obeštećenje za srpskog vezistu, a ni Sergej verovatno nije zainetersovan za igranje na Vikaridž Roudu pored svih tih velikih klubova koji ga žele.

Italijanski mediji prenose da je Lacijev predsednik Klaudio Lotito odlučio da narednog leta traži zainteresovanim klubovima 105.000.000 evra za Srbina. Smatra da vredi makar kao Pogba koji je za pomenutu sumu otišao u Mančester Junajted. Do sada su se kao zainteresovani klubovi najčešće pominjali Juventus, Mančester Junajted, PSŽ i Inter. Iz Lacija su potvrdili da su odbili ponudu od preko 70.000.000 evra, ali nisu otkrili ime zainteresovanog kupca.

Spekuliše se i da će Lacio učiniti sve što može da igrač ne završi u Juventusu jer je Lotitoljut na čelnike Stare dame zbog njihovog nekorektnog ponašanja u situaciji oko KeiteBaldea prošlog leta. Tada je istrajao i na kraju prodao Keitu u Monako. Sada se možda nada da će Sergeja prodati u Pariz…

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar