ЕЛ - најава: А какве су Звездине намјере тамо далеко?

"Химки је својим потезима током прелазног рока показао да не жели и неће бити тек учесник Евролиге. Са ростером који предводи Алексеј Швед имају озбиљне намере у ВТБ и Евролиги. Ту је и наш Стефан Марковић, па онда Чарлс Џенкинс", анализира тренер црвено-белих Душан Алимпијевић пред нови изазов у елитном такмичењу.

Кошарка 23.10.2017 | 20:15
ЕЛ - најава: А какве су Звездине намјере тамо далеко?
Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић говорећи о Звездином сутрашењм ривалу у Евролиги казао је да тај тим има озбиљне намере у свим такмичењима која игра. А какве су Звездине намере у далекој Москви и могу ли Београђани до првог брејка? 

Експедиција Црвене звезде преко Загреба - где је српски и регионални шампион јуче поражен од Цедевите у АБА лиги - лети данас од 13 сати за Москву на судар са богатим Русима, без и даље повређеног Немање Дангубића.

"Играмо против изванредног састава, Химки је својим потезима током прелазног рока показао да не жели и неће бити тек учесник Евролиге. Са ростером који предводи Алексеј Швед имају озбиљне намере у ВТБ и Евролиги. Ту је и наш Стефан Марковић, један од најбољих плејмејкера у Европи и игра у оба правца подједнако добро. Па онда Чарлс Џенкинс који је толико пута показао квалитет, али и особину коју немају многи странци - спремност да се подредиш тиму у потпуности", казао је Алимпијевић.

Црвено-бели ће са истим саставом као у Загребу бити и у Русији, што значи да ће Дејан Давидовац поново бити уместо Марка Кешеља.

"Путујемо у Москву након лоше утакмице у Загребу, немамо превише простора за припрему, један тренинг, али већ смо најављивали да нас очекује јак ритам током ових шест дана. Идемо у истом саставу као и за утакмицу у Загребу, нема Дангубића, сви остали су спремни".

Капитен Бранко Лазић очекује тежак меч у Подмосковљу, посебно што нема времена за припрему и одмор.

"Да се не понављамо превише, знали смо да нас очекује овакав ритам. Химки је искусна екипа, са великим квалитетом који јој омогућава да направи нешто значајније у Евролиги. Ту су Марковић, мој некадашњи саиграч Џенкинс, доста изузетно квалитетних странаца и наравно руски репрезентативац Швед, као лидер екипе. Атлетски изузетан тим, али идемо да одиграмо добру утакмицу, јер сваки меч у оваквом такмичењу много знаци за наш тим", навео је Лазић.

Утакмица 3. кола Евролиге између Химкија и Црвене звезде на програму је у уторак од 19.00 у "Митишчи арени" у Подмосковљу.

Извор: моззартспорт

фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар