EL - najava: A kakve su Zvezdine namjere tamo daleko?

"Himki je svojim potezima tokom prelaznog roka pokazao da ne želi i neće biti tek učesnik Evrolige. Sa rosterom koji predvodi Aleksej Šved imaju ozbiljne namere u VTB i Evroligi. Tu je i naš Stefan Marković, pa onda Čarls Dženkins", analizira trener crveno-belih Dušan Alimpijević pred novi izazov u elitnom takmičenju.

Košarka 23.10.2017 | 20:15
EL - najava: A kakve su Zvezdine namjere tamo daleko?
Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević govoreći o Zvezdinom sutrašenjm rivalu u Evroligi kazao je da taj tim ima ozbiljne namere u svim takmičenjima koja igra. A kakve su Zvezdine namere u dalekoj Moskvi i mogu li Beograđani do prvog brejka? 

Ekspedicija Crvene zvezde preko Zagreba - gde je srpski i regionalni šampion juče poražen od Cedevite u ABA ligi - leti danas od 13 sati za Moskvu na sudar sa bogatim Rusima, bez i dalje povređenog Nemanje Dangubića.

"Igramo protiv izvanrednog sastava, Himki je svojim potezima tokom prelaznog roka pokazao da ne želi i neće biti tek učesnik Evrolige. Sa rosterom koji predvodi Aleksej Šved imaju ozbiljne namere u VTB i Evroligi. Tu je i naš Stefan Marković, jedan od najboljih plejmejkera u Evropi i igra u oba pravca podjednako dobro. Pa onda Čarls Dženkins koji je toliko puta pokazao kvalitet, ali i osobinu koju nemaju mnogi stranci - spremnost da se podrediš timu u potpunosti", kazao je Alimpijević.

Crveno-beli će sa istim sastavom kao u Zagrebu biti i u Rusiji, što znači da će Dejan Davidovac ponovo biti umesto Marka Kešelja.

"Putujemo u Moskvu nakon loše utakmice u Zagrebu, nemamo previše prostora za pripremu, jedan trening, ali već smo najavljivali da nas očekuje jak ritam tokom ovih šest dana. Idemo u istom sastavu kao i za utakmicu u Zagrebu, nema Dangubića, svi ostali su spremni".

Kapiten Branko Lazić očekuje težak meč u Podmoskovlju, posebno što nema vremena za pripremu i odmor.

"Da se ne ponavljamo previše, znali smo da nas očekuje ovakav ritam. Himki je iskusna ekipa, sa velikim kvalitetom koji joj omogućava da napravi nešto značajnije u Evroligi. Tu su Marković, moj nekadašnji saigrač Dženkins, dosta izuzetno kvalitetnih stranaca i naravno ruski reprezentativac Šved, kao lider ekipe. Atletski izuzetan tim, ali idemo da odigramo dobru utakmicu, jer svaki meč u ovakvom takmičenju mnogo znaci za naš tim", naveo je Lazić.

Utakmica 3. kola Evrolige između Himkija i Crvene zvezde na programu je u utorak od 19.00 u "Mitišči areni" u Podmoskovlju.

Izvor: mozzartsport

foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar