Сале и Мики стартери у истом колу! Ријеткост...!

Знате ли када су последњи пут у истом колу били на терену од првог минута у Суперлиги?

Фудбал 23.10.2017 | 19:15
Сале и Мики стартери у истом колу! Ријеткост...!
Саша Илић диригује игром Партизана и повезује конце, Ненад Милијаш бомбардује пројектилима за 20 и кусур метара. Не, није флешбек у 2013. годину, већ последње коло српског шампионата. Двојица култних везиста вечитих ривала су јуче показали да је фудбалско знање и даље ту. После дуго времена, Сале и Мики су се нашли у стартним поставама Црвене звезде и Партизана.

Иако се чини да су читаву вечност ту, права је реткост да их истог викенда видимо у стартним поставама својих тимова. У последње време углавном добијају шансу са клупе, у куп мечевима или мање важним лигашким дуелима. Али има ситуација и када њиховим тимовима ништа не иде, када је густо и када тренери немају други избор осим да се надају у класу старих мајстора.

Илић има 39 година, Милијаш 34 и нису више играчи око којих се врти игра њихових тимова. Стасали су млађи, дошли су неки спремнији, купљени су неки скупљи... Али и даље умеју да буду драгоцени за београдске великане. Додуше, брзина и физичка спремност им никада нису ни били најважнији сегмент игре. Ни када су били на врхунцу снаге. Углавном су више играли на „кликер“ и фудбалски интелект него на неку физичку спрему. Захваљујући визији и интелгенцији, могли су да трче много мање од других, а да се то не осети на игри и резултату.

Последњи пут када су се пре овог кола нашли у стартним поставама Звезде и Партизана у Суперлиги, било је то 13. априла прошле године у 30. колу првенства. Илић и Партизан су тада у Новом Пазару победили са 3:1, Милијаш и Црвена звезда су на Маракани савладали Борац са 2:0. Био је то и једини пут у сезони када су се истог викенда нашли у стартним поставама вечитих ривала. Пре тога, због Милијашевих ангажмана у Турској и Кини, су међусобне дуеле водили у сезони 2013/14. Милијаш је тада био стартер на 29 лигашких утакмица, Илић на 20.

Још се не зна какви су им планови и да ли им је ова последња сезона у дресу београдских вечитих, али јуче су показали да умеју да буду драгоцени. Илић је био најбољи у тиму Партизана, и показао ону врсту уникатне класе која данас не може да се купи на тржишту. Код Милијаша се видело да још има барута у пакленој земунској левици. У два наврата је био надомак лепог гола.

Пласмани Црвене звезде и Партизана у Лигу Европе су натерали тренере Милојевића и Ђукићада мењају формације и да ротирају већи број играча. У тим ротацијама се повремено отвори место и за старе мајсторе да покажу шта знају. За неке љубитеље фудбала је и даље већи гушта да погледају Сашу или Микија уместо преплаћених мачака у џеку попут Сумеили Рикардиња. Али то је већ ствар укуса... 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар