Sale i Miki starteri u istom kolu! Rijetkost...!

Znate li kada su poslednji put u istom kolu bili na terenu od prvog minuta u Superligi?

Fudbal 23.10.2017 | 19:15
Sale i Miki starteri u istom kolu! Rijetkost...!
Saša Ilić diriguje igrom Partizana i povezuje konce, Nenad Milijaš bombarduje projektilima za 20 i kusur metara. Ne, nije flešbek u 2013. godinu, već poslednje kolo srpskog šampionata. Dvojica kultnih vezista večitih rivala su juče pokazali da je fudbalsko znanje i dalje tu. Posle dugo vremena, Sale i Miki su se našli u startnim postavama Crvene zvezde i Partizana.

Iako se čini da su čitavu večnost tu, prava je retkost da ih istog vikenda vidimo u startnim postavama svojih timova. U poslednje vreme uglavnom dobijaju šansu sa klupe, u kup mečevima ili manje važnim ligaškim duelima. Ali ima situacija i kada njihovim timovima ništa ne ide, kada je gusto i kada treneri nemaju drugi izbor osim da se nadaju u klasu starih majstora.

Ilić ima 39 godina, Milijaš 34 i nisu više igrači oko kojih se vrti igra njihovih timova. Stasali su mlađi, došli su neki spremniji, kupljeni su neki skuplji... Ali i dalje umeju da budu dragoceni za beogradske velikane. Doduše, brzina i fizička spremnost im nikada nisu ni bili najvažniji segment igre. Ni kada su bili na vrhuncu snage. Uglavnom su više igrali na „kliker“ i fudbalski intelekt nego na neku fizičku spremu. Zahvaljujući viziji i intelgenciji, mogli su da trče mnogo manje od drugih, a da se to ne oseti na igri i rezultatu.

Poslednji put kada su se pre ovog kola našli u startnim postavama Zvezde i Partizana u Superligi, bilo je to 13. aprila prošle godine u 30. kolu prvenstva. Ilić i Partizan su tada u Novom Pazaru pobedili sa 3:1, Milijaš i Crvena zvezda su na Marakani savladali Borac sa 2:0. Bio je to i jedini put u sezoni kada su se istog vikenda našli u startnim postavama večitih rivala. Pre toga, zbog Milijaševih angažmana u Turskoj i Kini, su međusobne duele vodili u sezoni 2013/14. Milijaš je tada bio starter na 29 ligaških utakmica, Ilić na 20.

Još se ne zna kakvi su im planovi i da li im je ova poslednja sezona u dresu beogradskih večitih, ali juče su pokazali da umeju da budu dragoceni. Ilić je bio najbolji u timu Partizana, i pokazao onu vrstu unikatne klase koja danas ne može da se kupi na tržištu. Kod Milijaša se videlo da još ima baruta u paklenoj zemunskoj levici. U dva navrata je bio nadomak lepog gola.

Plasmani Crvene zvezde i Partizana u Ligu Evrope su naterali trenere Milojevića i Đukićada menjaju formacije i da rotiraju veći broj igrača. U tim rotacijama se povremeno otvori mesto i za stare majstore da pokažu šta znaju. Za neke ljubitelje fudbala je i dalje veći gušta da pogledaju Sašu ili Mikija umesto preplaćenih mačaka u džeku poput Sumeili Rikardinja. Ali to je već stvar ukusa... 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar