СЛС: Бачка и Младост мучиле Партизан и Звезду!

Фудбалери Партизана победили су Бачку са 3:1 у 14. колу Суперлиге Србије.  Тешка победа Звезде, Младост "показала зубе"
Фудбалери Црвене звезде победили су на Маракани екипу Младости из Лучана – 2:1.

Фудбал 23.10.2017 | 08:15
СЛС: Бачка и Младост мучиле Партизан и Звезду!
Екипа Мирослава Ђукића остварила је девету победу у шампионату, док је Бачка доживела осми пораз.

Партизан је утакмицу отворио боље. Већ у првим минутима је деловало као да измене (Илић уместо Суме, Пантић уместо Тошића, Антонов уместо Милетића, Ожеговић уместо Тавамбе и Јовичић на голу уместо Кљајића) које је Мирослав Ђукић направио у односу на меч са Скендербегом праве велику разлику.

Саша Илић је у почетку добро повезивао везни ред, а прву прилику за црно-беле је имао Данило Пантић. Добар продор по средини и шут, али и блок Радиновића за први корнер на утакмици. 

Лопта је после корнера у гужви погодила у руку једног од гостујућих играча, судија Дејан Сантрач је пресудио да није било основа за пенал и игра је настављена. 

Међутим, већ у седмом минуту лопту на белу тачку поставља Јевтовић после фаула над Јанковићем у казненом простору. Нишани у десну страну гола Јеврића и Партизан води 1:0. 

Други гол је дело Огњена Ожеговића који се показао као добар избор у тој ситуацији. Ожеговић је на додавање Јевтовића кроз одбрану истрчао веома брзо преко целе противничке половине заобишао голмана гостију и улетео у мрежу са лоптом и Живковићем који га је пратио.

Од тог тренутка се Бачка отвара и показује да нема шта да изгуби. Ђорић шаље лопту за Мићића по десној страни, Мићић финтира Јовичића и готово из мртвог угла погађа за наду Бачке и 2:1. Његов гол су само могли са стране да испрате Митровић и Милетић.

Од тог тренутка је Бачка у наредних десетак минута имала иницијативу, акције су покретала споменута двојица играча, па је у 38. минуту Ђорић могао и до изједначења, али је шутирао поред гола.

Након три гола за 21 минут, већих прилика у првом делу игре није било, али је похвално што се Бачка није повукла и показала је "зубе" шампиону Србије.

Слична игра од краја првог полувремена виђена је у наставку утакмице. Бачка је само једном припретила и то одмах на почетку.

Прилику у 49. минуту имао је Макарић, али је његов покуша завршио далеко изнад гола.

Партизан је претио, а онда је на крају ипак успео да дође до трећег гола. Стрелац је био Тавамба после сјајне асистенције Јанковића.

Тешка победа Звезде, Младост "показала зубе"! Фудбалери Црвене звезде победили су на Маракани екипу Младости из Лучана у мечу 14. кола Суперлиге Србије – 2:1.

Звезда је водила на полувремену головима Александра Пешића у 26. и Уроша Рачића у 40. минуту. Стрелац за Младост у 50. био је Владимир Радивојевић.

Утакмица је отворена прилично споро, што је донекле и очекивано јер су црвено-бели пре само три дана играли против Арсенала у Лиги Европе. 

Младост је показала да ће покушавати преко контри да дође до гола, док је Звезда покушавала преко бокова да створи прилике. 

Управо из такве једне уследио је и сумњиви гол. Филип Стојковић је центрирао, а Александар Пешић главом савладао Росића. 

Приликом центаршута, чини се да се нападач Црвене звезде налазио у мало офасајду, а ви проценити сами на видео снимку који се налази доле ниже. 

Играо се 27. минут када су црвено-бели повели са 1:0, а само се 13 минута чекало до другог гола. 

Сада без икакве сумње, Урош Рачић је постигао леп гол. Сјајно комбиновао са Пешићем и са неких 20-так метара савладао голмана Младости. 

Гости су најбољу прилику имали у 37. минуту када је Павловић шутирао, али је Борјан био на месту.

Екипа из Лучана заиграла је много боље у наставку меча и успела да смањи заостатак у 50. минуту преко Владимира Радивојевића.

Звезда је могла да врати неколико пута два гола предности, у 55. минуту Милијаш је погодио за стативу, док су и гости били опасни пред голом Милана Борјана.

У последњих пет минута видели смо много нервозе на терену. Предраг Павловић је зарадио други жути картон због старта на Мичелу Доналду, да пипосле кошкања играча жуте картоне зарадили Радивојевић, Ле Талек, Борјан и Ристић.

Црвено-бели после овог тријумфа су први на табели са чеитири бода више од другопласиране екипе Партизана, док је екипа из Ллучана на десетој позицији са 15 бодова.

Суперлига Србије, 14. коло:

Недеља:

Партизан - Бачка 3:1 (2:1)
Јевотивћ 7п, Ожеговић 14, Тавамба 90+3 - Мицић

Црвена звезда - Младост 2:1
Пешић 26, Рачић 40 – Радивојевић 50

Петак:

Војводина – Раднички 1:1
(Јованчић 70; Павков 73)

Субота:

Вождовац – Рад 3:0
(Георгијевић 38, 86, 89 п)

Мачва – Борац Чачак 1:0
(Арсенијевић 24.)

Спартак – Чукарички 0:0

Јавор – Радник 1:0
(Митошевић 79.)

Напредак – Земун 2:1
(Секидика 59, Ђерић 88; Лечић 17.)

ТАБЕЛА: Црвена звезда (-2) 31, Партизан (-1) 30, Вождовац 28, Војводина 27, Спартак (-1) 26, Раднички 23, Чукарички 22, Напредак 20, Мачва 16, Младост (-1) 15, Радник 15, Земун (-1) 14, Јавор 11, Бачка 10, Рад 8, Борац 7.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар