SLS: Bačka i Mladost mučile Partizan i Zvezdu!

Fudbaleri Partizana pobedili su Bačku sa 3:1 u 14. kolu Superlige Srbije.  Teška pobeda Zvezde, Mladost "pokazala zube"
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na Marakani ekipu Mladosti iz Lučana – 2:1.

Fudbal 23.10.2017 | 08:15
SLS: Bačka i Mladost mučile Partizan i Zvezdu!
Ekipa Miroslava Đukića ostvarila je devetu pobedu u šampionatu, dok je Bačka doživela osmi poraz.

Partizan je utakmicu otvorio bolje. Već u prvim minutima je delovalo kao da izmene (Ilić umesto Sume, Pantić umesto Tošića, Antonov umesto Miletića, Ožegović umesto Tavambe i Jovičić na golu umesto Kljajića) koje je Miroslav Đukić napravio u odnosu na meč sa Skenderbegom prave veliku razliku.

Saša Ilić je u početku dobro povezivao vezni red, a prvu priliku za crno-bele je imao Danilo Pantić. Dobar prodor po sredini i šut, ali i blok Radinovića za prvi korner na utakmici. 

Lopta je posle kornera u gužvi pogodila u ruku jednog od gostujućih igrača, sudija Dejan Santrač je presudio da nije bilo osnova za penal i igra je nastavljena. 

Međutim, već u sedmom minutu loptu na belu tačku postavlja Jevtović posle faula nad Jankovićem u kaznenom prostoru. Nišani u desnu stranu gola Jevrića i Partizan vodi 1:0. 

Drugi gol je delo Ognjena Ožegovića koji se pokazao kao dobar izbor u toj situaciji. Ožegović je na dodavanje Jevtovića kroz odbranu istrčao veoma brzo preko cele protivničke polovine zaobišao golmana gostiju i uleteo u mrežu sa loptom i Živkovićem koji ga je pratio.

Od tog trenutka se Bačka otvara i pokazuje da nema šta da izgubi. Đorić šalje loptu za Mićića po desnoj strani, Mićić fintira Jovičića i gotovo iz mrtvog ugla pogađa za nadu Bačke i 2:1. Njegov gol su samo mogli sa strane da isprate Mitrović i Miletić.

Od tog trenutka je Bačka u narednih desetak minuta imala inicijativu, akcije su pokretala spomenuta dvojica igrača, pa je u 38. minutu Đorić mogao i do izjednačenja, ali je šutirao pored gola.

Nakon tri gola za 21 minut, većih prilika u prvom delu igre nije bilo, ali je pohvalno što se Bačka nije povukla i pokazala je "zube" šampionu Srbije.

Slična igra od kraja prvog poluvremena viđena je u nastavku utakmice. Bačka je samo jednom pripretila i to odmah na početku.

Priliku u 49. minutu imao je Makarić, ali je njegov pokuša završio daleko iznad gola.

Partizan je pretio, a onda je na kraju ipak uspeo da dođe do trećeg gola. Strelac je bio Tavamba posle sjajne asistencije Jankovića.

Teška pobeda Zvezde, Mladost "pokazala zube"! Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na Marakani ekipu Mladosti iz Lučana u meču 14. kola Superlige Srbije – 2:1.

Zvezda je vodila na poluvremenu golovima Aleksandra Pešića u 26. i Uroša Račića u 40. minutu. Strelac za Mladost u 50. bio je Vladimir Radivojević.

Utakmica je otvorena prilično sporo, što je donekle i očekivano jer su crveno-beli pre samo tri dana igrali protiv Arsenala u Ligi Evrope. 

Mladost je pokazala da će pokušavati preko kontri da dođe do gola, dok je Zvezda pokušavala preko bokova da stvori prilike. 

Upravo iz takve jedne usledio je i sumnjivi gol. Filip Stojković je centrirao, a Aleksandar Pešić glavom savladao Rosića. 

Prilikom centaršuta, čini se da se napadač Crvene zvezde nalazio u malo ofasajdu, a vi proceniti sami na video snimku koji se nalazi dole niže. 

Igrao se 27. minut kada su crveno-beli poveli sa 1:0, a samo se 13 minuta čekalo do drugog gola. 

Sada bez ikakve sumnje, Uroš Račić je postigao lep gol. Sjajno kombinovao sa Pešićem i sa nekih 20-tak metara savladao golmana Mladosti. 

Gosti su najbolju priliku imali u 37. minutu kada je Pavlović šutirao, ali je Borjan bio na mestu.

Ekipa iz Lučana zaigrala je mnogo bolje u nastavku meča i uspela da smanji zaostatak u 50. minutu preko Vladimira Radivojevića.

Zvezda je mogla da vrati nekoliko puta dva gola prednosti, u 55. minutu Milijaš je pogodio za stativu, dok su i gosti bili opasni pred golom Milana Borjana.

U poslednjih pet minuta videli smo mnogo nervoze na terenu. Predrag Pavlović je zaradio drugi žuti karton zbog starta na Mičelu Donaldu, da piposle koškanja igrača žute kartone zaradili Radivojević, Le Talek, Borjan i Ristić.

Crveno-beli posle ovog trijumfa su prvi na tabeli sa čeitiri boda više od drugoplasirane ekipe Partizana, dok je ekipa iz Llučana na desetoj poziciji sa 15 bodova.

Superliga Srbije, 14. kolo:

Nedelja:

Partizan - Bačka 3:1 (2:1)
Jevotivć 7p, Ožegović 14, Tavamba 90+3 - Micić

Crvena zvezda - Mladost 2:1
Pešić 26, Račić 40 – Radivojević 50

Petak:

Vojvodina – Radnički 1:1
(Jovančić 70; Pavkov 73)

Subota:

Voždovac – Rad 3:0
(Georgijević 38, 86, 89 p)

Mačva – Borac Čačak 1:0
(Arsenijević 24.)

Spartak – Čukarički 0:0

Javor – Radnik 1:0
(Mitošević 79.)

Napredak – Zemun 2:1
(Sekidika 59, Đerić 88; Lečić 17.)

TABELA: Crvena zvezda (-2) 31, Partizan (-1) 30, Voždovac 28, Vojvodina 27, Spartak (-1) 26, Radnički 23, Čukarički 22, Napredak 20, Mačva 16, Mladost (-1) 15, Radnik 15, Zemun (-1) 14, Javor 11, Bačka 10, Rad 8, Borac 7.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar