"Репрезентација је важна, али клуб нас плаћа!"

Недовић, Милосављевић и Мусли о тешкој одлуци коју ће морати да донесу следећег месеца.

Кошарка 23.10.2017 | 23:15
"Репрезентација је важна, али клуб нас плаћа!"
Евролига и ФИБА нису успеле да се договоре око раздвајања термина, па ће се крајем новембра практично истог дана играти утакмице редовног кола Евролиге и прве рунде квалификација за Светско првенство.

Клубовима је незамисливо да се одрекну по неколико играча када им предстоји важна утакмица (свака је важна!), док су селектори националних тимова на шире спискове уврстили и чланове евролигаша, као да је стање "редовно".

Тако је Александар Ђорђевић међу 35 кандидата за наступ у новембарском "прозору" позвао 14 актера Евролиге, међу којима су Немања Недовић, Драган Милосављевић и Дејан Мусли из шпанске Уникахе.

Они су након утакмице против Олимпијакоса, у петак увече у Пиреју, рекли порталу "Јурохупс" да не знају како ће поступити у овој "немогућој" ситуацији.

НЕДОВИЋ: "Немам идеју. За сада нисам причао о томе ни са ким, ни из клуба, ни из репрезентације. Ситуација је компликована и веома тешка. Рецимо, у четвртак треба да играмо Евролигу, а у петак за репрезентацију. Како то да урадимо? Играње за национални тим је част и веома важна ствар, али Уникаха ме плаћа и ове сезоне треба да одиграм много утакмица за њу".

МИЛОСАВЉЕВИЋ: "Искрено, не знам шта ћу урадити, а верујем да не зна ни већина играча. Клуб нас плаћа да играмо за њега и то је наш посао. Сезона је и без овога била довољно напорна. Видите и сами да се играчи стално повређују, јер немамо времена за одмор. Играмо за репрезентацију преко лета, а онда следи дуга сезона. Никога није брига за то. Ја сам поносан што сам на списку селектора Србије и желим да се борим за своју земљу, али... Налазимо се усред сукоба. Мислим да ће за следећу сезону морати да постигну некакав договор".

МУСЛИ: "ФИБА и Евролига морају ово да реше. Нема кошарке без играча и зато треба да ураде оно што је најбоље за нас и за спорт у целини. Ја сам на списку репрезентације после дуго, дуго времена. Срећан сам због тога, али то још није ни коначно, то је листа од 35 играча. Распоред који имам са Уникахом је 'луд' и свим играчима је тешко".

Њихов саиграч Адам Вачински оценио је да има разлога и да игра и да не игра за Пољску, приметивши да НБА играчи немају никаквих проблема због оваквог распореда, иако се и та лига игра у време квалификација за Мундобаскет.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар