"Reprezentacija je važna, ali klub nas plaća!"

Nedović, Milosavljević i Musli o teškoj odluci koju će morati da donesu sledećeg meseca.

Košarka 23.10.2017 | 23:15
"Reprezentacija je važna, ali klub nas plaća!"
Evroliga i FIBA nisu uspele da se dogovore oko razdvajanja termina, pa će se krajem novembra praktično istog dana igrati utakmice redovnog kola Evrolige i prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Klubovima je nezamislivo da se odreknu po nekoliko igrača kada im predstoji važna utakmica (svaka je važna!), dok su selektori nacionalnih timova na šire spiskove uvrstili i članove evroligaša, kao da je stanje "redovno".

Tako je Aleksandar Đorđević među 35 kandidata za nastup u novembarskom "prozoru" pozvao 14 aktera Evrolige, među kojima su Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević i Dejan Musli iz španske Unikahe.

Oni su nakon utakmice protiv Olimpijakosa, u petak uveče u Pireju, rekli portalu "Jurohups" da ne znaju kako će postupiti u ovoj "nemogućoj" situaciji.

NEDOVIĆ: "Nemam ideju. Za sada nisam pričao o tome ni sa kim, ni iz kluba, ni iz reprezentacije. Situacija je komplikovana i veoma teška. Recimo, u četvrtak treba da igramo Evroligu, a u petak za reprezentaciju. Kako to da uradimo? Igranje za nacionalni tim je čast i veoma važna stvar, ali Unikaha me plaća i ove sezone treba da odigram mnogo utakmica za nju".

MILOSAVLJEVIĆ: "Iskreno, ne znam šta ću uraditi, a verujem da ne zna ni većina igrača. Klub nas plaća da igramo za njega i to je naš posao. Sezona je i bez ovoga bila dovoljno naporna. Vidite i sami da se igrači stalno povređuju, jer nemamo vremena za odmor. Igramo za reprezentaciju preko leta, a onda sledi duga sezona. Nikoga nije briga za to. Ja sam ponosan što sam na spisku selektora Srbije i želim da se borim za svoju zemlju, ali... Nalazimo se usred sukoba. Mislim da će za sledeću sezonu morati da postignu nekakav dogovor".

MUSLI: "FIBA i Evroliga moraju ovo da reše. Nema košarke bez igrača i zato treba da urade ono što je najbolje za nas i za sport u celini. Ja sam na spisku reprezentacije posle dugo, dugo vremena. Srećan sam zbog toga, ali to još nije ni konačno, to je lista od 35 igrača. Raspored koji imam sa Unikahom je 'lud' i svim igračima je teško".

Njihov saigrač Adam Vačinski ocenio je da ima razloga i da igra i da ne igra za Poljsku, primetivši da NBA igrači nemaju nikakvih problema zbog ovakvog rasporeda, iako se i ta liga igra u vreme kvalifikacija za Mundobasket.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar