Филип и Типса у конкуренцији за "повратак године"!

Српски тенисери Филип Крајиновић и Јанко Типсаревић су номиновани за признање "повратак године" на АТП листи и у друштву су са Федерером и Надалом.

Тенис 23.10.2017 | 17:30
Филип и Типса у конкуренцији за "повратак године"!
Најбољи тенисер на свету Рафаел Надал и други играч планете Роџер Федерер фаворити су за награду "повратак године" и за "спортско понашање".

Федерер је признање за спортско понашање освајао сваке године од 2004. с изузетком 2010. када је оно отишло Надалу. У овој категорији су номиновани још и Марин Чилић и Хуан Мартин Дел Потро.

У конкуренцији за повратак године је укупно шест играча. Поред Федерера и Надала који су освојили четири Грен слема и још пет Мастерса ове сезоне, ту су још и Кевин Андерсон, Филип Крајиновић, Седрик Марсел Стебе и Јанко Типсаревић. 

Надал је до тог признања дошао невероватном 2013. годином, а једини је који уз признања за "повратак године" и "спортско понашање" има и она за играча који је "највише напредовао" (2005.) и "звезда у успону" из 2003. године. 

Кандидати за оне који су највише напредовали су Пабло Карењо Буста, Александер Зверев, Андреј Рубљев и Денис Шаповалов, а Шаповалов је и фаворит за признање "звезде сутрашњице". 

Новак Ђоковић је најавио свој повратак за почетак 2018. па можда баш следеће године у ово време он буде номинован за признање које ће по свему судећи ове сезоне отићи или Федереру или Надалу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар