Filip i Tipsa u konkurenciji za "povratak godine"!

Srpski teniseri Filip Krajinović i Janko Tipsarević su nominovani za priznanje "povratak godine" na ATP listi i u društvu su sa Federerom i Nadalom.

Tenis 23.10.2017 | 17:30
Filip i Tipsa u konkurenciji za "povratak godine"!
Najbolji teniser na svetu Rafael Nadal i drugi igrač planete Rodžer Federer favoriti su za nagradu "povratak godine" i za "sportsko ponašanje".

Federer je priznanje za sportsko ponašanje osvajao svake godine od 2004. s izuzetkom 2010. kada je ono otišlo Nadalu. U ovoj kategoriji su nominovani još i Marin Čilić i Huan Martin Del Potro.

U konkurenciji za povratak godine je ukupno šest igrača. Pored Federera i Nadala koji su osvojili četiri Gren slema i još pet Mastersa ove sezone, tu su još i Kevin Anderson, Filip Krajinović, Sedrik Marsel Stebe i Janko Tipsarević. 

Nadal je do tog priznanja došao neverovatnom 2013. godinom, a jedini je koji uz priznanja za "povratak godine" i "sportsko ponašanje" ima i ona za igrača koji je "najviše napredovao" (2005.) i "zvezda u usponu" iz 2003. godine. 

Kandidati za one koji su najviše napredovali su Pablo Karenjo Busta, Aleksander Zverev, Andrej Rubljev i Denis Šapovalov, a Šapovalov je i favorit za priznanje "zvezde sutrašnjice". 

Novak Đoković je najavio svoj povratak za početak 2018. pa možda baš sledeće godine u ovo vreme on bude nominovan za priznanje koje će po svemu sudeći ove sezone otići ili Federeru ili Nadalu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar