Они су - Отписани у Барси!

Почела чистка на Ноу Кампу!

Фудбал 22.10.2017 | 23:45
Они су - Отписани у Барси!
Барселонин јануарски приоритет је да распрода све што је вишак пре него што опет почне да купује. Тренер Ернесто Валверде већ је поручио да му је тим преобиман, а то је саопштио и клупском руководству на недавном састанку.

Сви који не играју морају да оду, али је за клуб из Каталоније велики изазов да им пронађе нове послодавце. Кандидати су познати - Арда Туран, Пако Алкасер и Рафиња Алкантара, мада је највећи проблем за овог последњег који је повређен па га нико неће.  

Барса ће ускоро започети разговоре са поменутим играчима како би пронашала најбоље решење за све стране. Случајеви су замршени, рецимо Арда одавно није играо за први тим и цена му је вртоглаво пала у протеклих неколико месеци. До истека уговора остало му је још две и по године, а Барса жели да избегне велике трошкове, па се надају да ће извући бар 20.000.000 евра за њега. Ни позајмица није лоша опција, пошто би добро издање на неком другом месту повећало цену. 

Ни Алкасер није у плановима садашњег тренера, а он је доведен из Валенсије јер је бивши тренер Луис Енрике желео искусног нападача уместо младог Мунира. Пако је коштао 30.000.000 евра и потписао петогодишњи уговор, а у клубу се надају да би могли да поврате бар 20.000.000 његовом продајом. Он већ има и конкретну понуду на столу, од француског Лила па је најближи одласку од свих поменутих.

Што се тиче Рафиње, његова физичка припремљеност отежаће евентуалну продају, иако одавно није у плановима тренера Валвердеа. До повратка у акцију предстоји му тромесечна рехабилитација, па би повратак на терен уследио тек током јануарског прелазног рока. Његов фокус је да се припреми добро за следеће лето и сачека евентуалне понуде са стране, али до тада свашта може да се деси и да се јаве нови купци.

У сваком случају, чистка на Ноу Кампу је почела.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар