Oni su - Otpisani u Barsi!

Počela čistka na Nou Kampu!

Fudbal 22.10.2017 | 23:45
Oni su - Otpisani u Barsi!
Barselonin januarski prioritet je da rasproda sve što je višak pre nego što opet počne da kupuje. Trener Ernesto Valverde već je poručio da mu je tim preobiman, a to je saopštio i klupskom rukovodstvu na nedavnom sastanku.

Svi koji ne igraju moraju da odu, ali je za klub iz Katalonije veliki izazov da im pronađe nove poslodavce. Kandidati su poznati - Arda Turan, Pako Alkaser i Rafinja Alkantara, mada je najveći problem za ovog poslednjeg koji je povređen pa ga niko neće.  

Barsa će uskoro započeti razgovore sa pomenutim igračima kako bi pronašala najbolje rešenje za sve strane. Slučajevi su zamršeni, recimo Arda odavno nije igrao za prvi tim i cena mu je vrtoglavo pala u proteklih nekoliko meseci. Do isteka ugovora ostalo mu je još dve i po godine, a Barsa želi da izbegne velike troškove, pa se nadaju da će izvući bar 20.000.000 evra za njega. Ni pozajmica nije loša opcija, pošto bi dobro izdanje na nekom drugom mestu povećalo cenu. 

Ni Alkaser nije u planovima sadašnjeg trenera, a on je doveden iz Valensije jer je bivši trener Luis Enrike želeo iskusnog napadača umesto mladog Munira. Pako je koštao 30.000.000 evra i potpisao petogodišnji ugovor, a u klubu se nadaju da bi mogli da povrate bar 20.000.000 njegovom prodajom. On već ima i konkretnu ponudu na stolu, od francuskog Lila pa je najbliži odlasku od svih pomenutih.

Što se tiče Rafinje, njegova fizička pripremljenost otežaće eventualnu prodaju, iako odavno nije u planovima trenera Valverdea. Do povratka u akciju predstoji mu tromesečna rehabilitacija, pa bi povratak na teren usledio tek tokom januarskog prelaznog roka. Njegov fokus je da se pripremi dobro za sledeće leto i sačeka eventualne ponude sa strane, ali do tada svašta može da se desi i da se jave novi kupci.

U svakom slučaju, čistka na Nou Kampu je počela.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar