Додик је био савезник странаца

Опружбе предсједника Републике Српске Милорада Додика да је опозиција добила пет милиона да руши институције Српске су лаж и стављају људима мете на леђа, истакла је чланица Предсједништва СДС-а Александра Пандуревић у емисији „Пулс“ БН телевизије. Додик најбоље зна шта је радио са странцима да би срушио СДС с власти, па има страх да и други то њему раде, истакла је Пандуревићева.

Република Српска 19.10.2017 | 23:05
Додик је био савезник странаца
Предсједник Српске своје тврдње треба да пријави истражним органима који требају утврдити ко је примиио новац и да га процесуирају. У супротном Додик, крши закон и Устав, поручује Пандуревићева и наглашава да Додик нема никакав доказ за те оптужбе јер је,како је рекла, све то измислио.

„Управо је Милорад Додик и његов СНСД био савезник странаца и Џорџа Сороша. Он се плаши јер зна шта је радио са странцима радио да би срушио СДС с власти. Па кад радите такве ствари мислите да ће и други вама такве ствари радитит. Ја му кажем, нека мирно спава, ми нисмо такви људи, између нас и њега постоји разлика у карактеру“, казала је Пандуревићева.

СДС, као и наши партнери у Савезу за промјене немају стране савезнике нити менторе, као што је имао Додик, рекла је је она и додала да СДС и њихови партнери у Савезу за промјене подршку траже од народа у Републици Српској.

Коментаришући дешавања у парламенту Републике Српске, Пандуревићева је рекла да се непоштује Народна Скупштина Републике Српске као институција.

„Мени је страшно кад неко, нпр. Милорад Додик, Жељка Цвијановић или неки министар каже 'биће ово или оно'. Чекајте, Народна скупштина одлучује. Да ли тамо сједе дебили , кретени или људи који требају нешто да ураде у име народа који их је изабрао. То је омаловажавање Народне скупштине“, истиче Пандуревићева.

Према њеним ријечима ,већина у Парламенту Српске, коју предводи СНСД, није жељела заједнички став о стратешким циљевима Републике Српске.

„Они да су жељели могли су се са нама договорити које тачке да се ставе на дневни ред и идемо заједно. Шта је фалило да се стави наша резолуција на дневни ред и да се између двије резолуције извуче заједничка срж“, пита Пандуревићева и наводи "све је то њихова представа за јавност".

СДС има јасан став када је ријеч о војној неутралности, истака је Пандуревићева, која је и шефица посланичког клуба СДС у Представничком дому Парламента БиХ.

Нагласила је да је та тема само параван за бројне проблеме у Српској.

„То вам је замајавање да не причамо о суштинским проблемима у Српској. Нећемо у НАТО, али хајде да видимо зашто је ову земљу за годину дана напустило 80 хиљада људи, шта нам је са здравственим секторорм...“

Коментаришући одлазак посланика у Парламенту БиХ Ђорђа Крчмара из СДС , Пандуревића је рекла да је то за њу било очекивано и да сви који су отишли, према њеним ријечима, су направили услугу СДС-у.

"Све се свело, истиче, на голи лични интерес, снажне конекције ка СНСД-у и на крају акцизе", рекла је Пандуревићева у емисији Пулс БН телевизије.



(БН телевизија)

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

Реално

19.10.2017 21:25

У живом смо блату. Ово се више лако не поправи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милокрад

19.10.2017 21:45

Посто председник Републике и остали његови сарадници стално приøају о преносу надлезности и о здајницима сјетух се овог цланка. Додик и СНСД су висе од 10 година сарадјували и врсили власт сакако их он назива непријатељима РСи то са СДА Бакира Изетбеговица и Сулејмана Тихица, са СДП који је водио Златко Лагумдзија и са ХДЗ странкама. У товреме су пренесене многе надлезности па их цитирам. Списак пренесених надлежности са Републике Српске на БиХ Да ли је СНСД у протеклим мандатима на државном нивоу учествовао у преносу надлежности и формирању сљедећих институција на нивоу БиХ: - успостављање система заједничких таблица и саобраћајних дозвола, чиме је ова надлежност пренесена у надлежност Министарства цивилних послова БиХ - успостављање заједничких пасоша - преношење надлежности ентитета из области држављанста на Министарство цивилних послова БиХ - формирање Државне граничне службе БиХ - формирање Канцеларије за сарадњу са Интерполом - формирање Агенције за државну службу БиХ - формирање Одбора државне службе за жалбе - успостављање Дирекције за имплементацију ЦИПС пројекта - успостављање Агенције за заштиту личних података БиХ - успостављање Агенције за идентификацију докумената, евиденцију и размјену података - успостављање СИПА - успостављање Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ - успостављање Службе за послове са странцима БиХ - успостављање Комисије за реституцију БиХ - успостављање Комисије за државну имовину БиХ - успостављање Агенције за акредитацију и квалитет БиХ - успостављање Агенције за лијекове БиХ - успостављање Државне регулаторне агенције за радијациону и нуклеарну безбједност БиХ - успостављање Агенције за безбједност хране - успостављање Савјета за дјецу БиХ - успостављање Института за стандардизацију БиХ - успостављање Института за метрологију БиХ - успостављање Комисије за концесије БиХ - успостављање Института за интелектуално власништво БиХ - успостављање Института за акредитовање БиХ - успостављање Конкурентског савјета БиХ - успостављање Канцеларије за ветеринарство БиХ - успостављање Института за нестала лица БиХ - успостављање Државног трезора при Министарству финансија БиХ - успостављање Управе за индиректно опорезивање БиХ - успостављање Агенције за статистику БиХ - успостављање Агенције за осигурање депозита БиХ - успостављање Агенције за осигурање БиХ - успостављање Агенције за јавне набавке БиХ - успостављање Одбора за ревизију јавних набавки - успостављање Извозно-кредитне агенције БиХ - успостављање Комисије за рачуноводство и ревизију БиХ Одговор на постављено питање је свакако потврдан – да, СНСД јесте све ове надлежности у протеклих десет година пренио са Републике Српске на БиХ. Поред овога треба имати у виду улогу СНСДа око стварања Тузиластва БиХ где су са српске стране вецином кадрови из СНСД коалиције.

Name

јасна ствар

20.10.2017 05:16

Скоро да неме афере у привреди у којој Додик и његови пулени нису актери. Стета сто судови не раде и ове дебеле акте не процесуирају. Један предсједник који се о томе не изјасњава је јасан сауцесник тих активности. Са таквима не моземо напред!

Name

Јакве Доказе Јос Требате,

20.10.2017 07:20

Додик је издајник ,великог цалибра ,миците га 'јер сутра је вец касно "ста зелите јос све знамо како је унистио народ и дрзаву, ста јос он зели"ста.

Name

АМГ

20.10.2017 07:47

Које сте ви будале и демагози...па зар сте стварно толико глупи да не видите каквом лосем изборном рез води ова политика СЗП?

Name

Ре АМГ

20.10.2017 11:19

Тацно тако,засто не доводе инвеститоре и тиме показу народу да су спремни за власт,овако праве циркус којим це се сзп распасти после избора.

Name

Андрејевиц

19.10.2017 21:37

Јесу ли странци плацали и кад је Миле правио пуц 1998 у Бијељини? Јесу ли плацали и Скупстинску ситну стоку тзв папкаре?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лосији ентитет

19.10.2017 21:42

Федерална влада је усвојила информацију Федералног министарства финансија у којој је наведено како је укупан дуг Федерације БиХ (унутарњи и вањски) на дан 30.9.2017. године износио 5.782.906.035 КМ и био је мањи него у претходном тромјесечју за 247.676.168 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

20.10.2017 05:44

Јадан овај народ од ових будала политицара. Будале у власти , будале у опзицији. Само кад видим све те главурде, па ја ни једне физицки лијепе главе не видим а о памети нецу ни да писем. Све кривоглави, рузни а уз то и глупи.!!! Ову стари коњи као да су предидредени да само они треба да су у врху политике.!! Засто тако мисле? Е па ја не мислим и вецина младих, лијепих и паметних. Ви сте униститељи сроског народа и једни и други, само је народ мало заборавио ста је СДС радио а ови сад потраше.

Name

борац

19.10.2017 22:42

Ста мислите кад би се осамосталили настао би одма медјусобни рат ово сто смо ентитет слузи нам као руцна коцница мафије су достигле разину меxицки банди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНКА

20.10.2017 03:48

МА МИЛУ ТРЕБА МЈЕЊАТ СТО ПРИЈЕ И ПРИКЛОНИТ СЕ РБ КАКО ЈЕ НЕКАД БИЛО ДОК ЈЕ БИЛА ЈЕДНА ДРЗАВА А САД СМАТРА СЕЛЕНДРУ ДРЗАВОМ БИХ ЈЕ НАСА ЗЕМЉА МИЛЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

шта је то РБ

20.10.2017 10:30

Кад је то била једна држава са вама?

Name

цварак

20.10.2017 04:01

КАД АЛИБАБА ПРИЈЕТИ ОПСТИНАМА, Т.Ј. НАРОДУ , АКО НЕГЛАСАТЕ ЗА МЕНЕ НЕЦЕТЕ ДОБИТ НИСТА,ОНДА НЕЦУДИ СТО ПОСЛАНИЦИ САМО ГЛАСАЈУ СТО СЕРВИРА ВЛАСТ ИНАЦЕ СМЈЕНА И НЕМА ПЛАТЕ. СТРАСНО . ДИКТАТУРА АЛИБАБЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

20.10.2017 04:24

Ово се лако може рјешити. Сада су на реду институције РС. Провести истрагу и ако је опозиција узела са стране новац да руши РС све их стрпати у затвор. У противном ако Додик нема доказе онда њега у затвор. И завршена прича за два дана. Само ако има воље ове оптужбе се могу расчистити веома брзо. Нека сада тужиоци и суд у РС покажу да су поштени и непристрасни. Само сумњам да ће од тога бити ишта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.10.2017 06:05

Реци молим те који тузиоци.

Name

Дадо

20.10.2017 04:37

СТА ЈЕ БИО БИО ЈЕ САД ЈЕ БОГ А И ВУЦИЦ ЈЕ БИО НАЦИОНАЛИСТА А САД ЕВРОПА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неистина

20.10.2017 06:01

Није тацно да је Додик БИО савезник странаца (вјероватно се мисли на странце са запада), вец је он то и данас. Ако Додик тврди да није савезник запада, а засто плаца (наравно народним парама) савјетнике и лобисте са запада. Засто не плаца оне са истока. Не, он ради за запад (за САД). То сто се он својевремено није руковао са амбасадорком САД у Босни, то је порука само за наивне: тамо гдје сликају камере за јавност је тако, али тамо гдје камера нема прица је сасвим супротна. Народе, прогледајте-нисте мали мацици...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре НЕИСТИНА

20.10.2017 07:01

ТА ПРИЦА СТОЈИ И НЕБИ ИСАО У ПРОГЛАСЕЊЕ НЕУТРАЛНОСТИ ДА ЗАПАД И ВУЦИЦ НЕ СТОЈЕ ИЗА ЊЕГА АЛИ ДА ЈЕ МАХЕР И ИГРАЦ ТО СЕ МОРА ПРИЗНАТИ И ЗАТО ОПОЗИЦИЈА И НЕ ПОСТОЈИ.

Name

Дарко Миха

20.10.2017 06:29

Ово што ради овај режим СНСД-а води РС директно у пропаст и зато СДС мора као и деведесетих спашавати српски народ јер ово води потпуној пропасти

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.10.2017 10:32

Куку нама ако нас овај сдс буде спасавао

Name

Марко Ивић

20.10.2017 06:31

Додик имао два посланика и онда на тенковима СФОРА на силу постављен на власт и сада још има храбрости да друге прозива да сарађују са страницима па ко повјерује у то је стварно луд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Косовац

20.10.2017 06:40

Ја бих рекао да Додик и сада сарађује са странцима и да све ово ради смишљено како би РС пала пез испаљеног метка и то тако што ће Срби сами отићи из ње због бједе и сиромаштва

ОДГОВОРИТЕ
Name

Егзекутор

20.10.2017 06:44

Вријеме је да се Бају макне са политичке сцене, то је ваљда свима јасно, само то није довољно, треба га одмах спровести у прдекану, као и њему блиске , па да то буде наук за у будуће. Да нам се никад више не понови ово виђедеценијско зло под плаштом "ЧУВАРА СРПСКЕ ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаг

20.10.2017 06:59

Све је ово исто, све је јад и биједа, По моме скромном мисљењу, једини политицари који вриједе ( мислим на цијелу БиХ ) су Саровиц, Мектиц, Крсмановиц и Сукало. Ово остало је прослост...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

20.10.2017 07:39

Мишљење ти је и више него скромно!

Name

ре

20.10.2017 10:33

А јеси их набројао у ПМ. Све гори од горег

Name

Ре Јаг

20.10.2017 10:50

Хахаха ста овај реце..Сукало и Крсмановиц...сацувај нас бозе ових 20% глупих сто гласају за СЗП

Name

Бели

20.10.2017 07:06

ВЈЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Дуг Федерације смањен за 247 милиона КМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бели

20.10.2017 10:35

Кога боли уво за комшије. Нека смање унутрашњи.... сто не исплате фонду ПИО РС дуг?

Name

ре ре бели

20.10.2017 16:51

Браво што спомену дуг Федерације БиХ према Фонду ПИО Републике Српске!

Name

Савјет

20.10.2017 07:58

Александра, имате многе аргументе, који су непобитни, изволите сада и организујте се на начин какао ваља, престанити више бити метиљава опозиција и срушите багру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.10.2017 10:36

Метиљ се не рјесава од данас до сутра. Метиљ је болест за свагда

Name

одоше сви

20.10.2017 12:52

Одоше вам сви поштени људи из СДС

ОДГОВОРИТЕ
Name

кад сам био млад

20.10.2017 16:56

Кад ми је 1998.године додијало гледати рушевине и минска поља тада је нова власт обећавала како ће од страних донација сви ратом порушени објекти у БиХ бити обновљени до једног и сва минска поља у БиХ бити очишћена до једног убрзо. Тада сам и ја говорио: "Биљана и Додик ваљају а Караџић не ваља". Али вријеме је показало да то није баш тако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Светлана

21.10.2017 12:07

Нема нама помоћи

ОДГОВОРИТЕ