Dodik je bio saveznik stranaca

Opružbe predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je opozicija dobila pet miliona da ruši institucije Srpske su laž i stavljaju ljudima mete na leđa, istakla je članica Predsjedništva SDS-a Aleksandra Pandurević u emisiji „Puls“ BN televizije. Dodik najbolje zna šta je radio sa strancima da bi srušio SDS s vlasti, pa ima strah da i drugi to njemu rade, istakla je Pandurevićeva.

Republika Srpska 19.10.2017 | 23:05
Dodik je bio saveznik stranaca
Predsjednik Srpske svoje tvrdnje treba da prijavi istražnim organima koji trebaju utvrditi ko je primiio novac i da ga procesuiraju. U suprotnom Dodik, krši zakon i Ustav, poručuje Pandurevićeva i naglašava da Dodik nema nikakav dokaz za te optužbe jer je,kako je rekla, sve to izmislio.

„Upravo je Milorad Dodik i njegov SNSD bio saveznik stranaca i Džordža Soroša. On se plaši jer zna šta je radio sa strancima radio da bi srušio SDS s vlasti. Pa kad radite takve stvari mislite da će i drugi vama takve stvari raditit. Ja mu kažem, neka mirno spava, mi nismo takvi ljudi, između nas i njega postoji razlika u karakteru“, kazala je Pandurevićeva.

SDS, kao i naši partneri u Savezu za promjene nemaju strane saveznike niti mentore, kao što je imao Dodik, rekla je je ona i dodala da SDS i njihovi partneri u Savezu za promjene podršku traže od naroda u Republici Srpskoj.

Komentarišući dešavanja u parlamentu Republike Srpske, Pandurevićeva je rekla da se nepoštuje Narodna Skupština Republike Srpske kao institucija.

„Meni je strašno kad neko, npr. Milorad Dodik, Željka Cvijanović ili neki ministar kaže 'biće ovo ili ono'. Čekajte, Narodna skupština odlučuje. Da li tamo sjede debili , kreteni ili ljudi koji trebaju nešto da urade u ime naroda koji ih je izabrao. To je omalovažavanje Narodne skupštine“, ističe Pandurevićeva.

Prema njenim riječima ,većina u Parlamentu Srpske, koju predvodi SNSD, nije željela zajednički stav o strateškim ciljevima Republike Srpske.

„Oni da su željeli mogli su se sa nama dogovoriti koje tačke da se stave na dnevni red i idemo zajedno. Šta je falilo da se stavi naša rezolucija na dnevni red i da se između dvije rezolucije izvuče zajednička srž“, pita Pandurevićeva i navodi "sve je to njihova predstava za javnost".

SDS ima jasan stav kada je riječ o vojnoj neutralnosti, istaka je Pandurevićeva, koja je i šefica poslaničkog kluba SDS u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Naglasila je da je ta tema samo paravan za brojne probleme u Srpskoj.

„To vam je zamajavanje da ne pričamo o suštinskim problemima u Srpskoj. Nećemo u NATO, ali hajde da vidimo zašto je ovu zemlju za godinu dana napustilo 80 hiljada ljudi, šta nam je sa zdravstvenim sektororm...“

Komentarišući odlazak poslanika u Parlamentu BiH Đorđa Krčmara iz SDS , Pandurevića je rekla da je to za nju bilo očekivano i da svi koji su otišli, prema njenim riječima, su napravili uslugu SDS-u.

"Sve se svelo, ističe, na goli lični interes, snažne konekcije ka SNSD-u i na kraju akcize", rekla je Pandurevićeva u emisiji Puls BN televizije.



(BN televizija)

Komentari / 35

Ostavite komentar
Name

Realno

19.10.2017 21:25

U živom smo blatu. Ovo se više lako ne popravi.

ODGOVORITE
Name

Milokrad

19.10.2017 21:45

Posto predsednik Republike i ostali njegovi saradnici stalno priøaju o prenosu nadleznosti i o zdajnicima sjetuh se ovog clanka. Dodik i SNSD su vise od 10 godina saradjuvali i vrsili vlast sakako ih on naziva neprijateljima RSi to sa SDA Bakira Izetbegovica i Sulejmana Tihica, sa SDP koji je vodio Zlatko Lagumdzija i sa HDZ strankama. U tovreme su prenesene mnoge nadleznosti pa ih citiram. Spisak prenesenih nadležnosti sa Republike Srpske na BiH Da li je SNSD u proteklim mandatima na državnom nivou učestvovao u prenosu nadležnosti i formiranju sljedećih institucija na nivou BiH: - uspostavljanje sistema zajedničkih tablica i saobraćajnih dozvola, čime je ova nadležnost prenesena u nadležnost Ministarstva civilnih poslova BiH - uspostavljanje zajedničkih pasoša - prenošenje nadležnosti entiteta iz oblasti državljansta na Ministarstvo civilnih poslova BiH - formiranje Državne granične službe BiH - formiranje Kancelarije za saradnju sa Interpolom - formiranje Agencije za državnu službu BiH - formiranje Odbora državne službe za žalbe - uspostavljanje Direkcije za implementaciju CIPS projekta - uspostavljanje Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH - uspostavljanje Agencije za identifikaciju dokumenata, evidenciju i razmjenu podataka - uspostavljanje SIPA - uspostavljanje Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH - uspostavljanje Službe za poslove sa strancima BiH - uspostavljanje Komisije za restituciju BiH - uspostavljanje Komisije za državnu imovinu BiH - uspostavljanje Agencije za akreditaciju i kvalitet BiH - uspostavljanje Agencije za lijekove BiH - uspostavljanje Državne regulatorne agencije za radijacionu i nuklearnu bezbjednost BiH - uspostavljanje Agencije za bezbjednost hrane - uspostavljanje Savjeta za djecu BiH - uspostavljanje Instituta za standardizaciju BiH - uspostavljanje Instituta za metrologiju BiH - uspostavljanje Komisije za koncesije BiH - uspostavljanje Instituta za intelektualno vlasništvo BiH - uspostavljanje Instituta za akreditovanje BiH - uspostavljanje Konkurentskog savjeta BiH - uspostavljanje Kancelarije za veterinarstvo BiH - uspostavljanje Instituta za nestala lica BiH - uspostavljanje Državnog trezora pri Ministarstvu finansija BiH - uspostavljanje Uprave za indirektno oporezivanje BiH - uspostavljanje Agencije za statistiku BiH - uspostavljanje Agencije za osiguranje depozita BiH - uspostavljanje Agencije za osiguranje BiH - uspostavljanje Agencije za javne nabavke BiH - uspostavljanje Odbora za reviziju javnih nabavki - uspostavljanje Izvozno-kreditne agencije BiH - uspostavljanje Komisije za računovodstvo i reviziju BiH Odgovor na postavljeno pitanje je svakako potvrdan – da, SNSD jeste sve ove nadležnosti u proteklih deset godina prenio sa Republike Srpske na BiH. Pored ovoga treba imati u vidu ulogu SNSDa oko stvaranja Tuzilastva BiH gde su sa srpske strane vecinom kadrovi iz SNSD koalicije.

Name

jasna stvar

20.10.2017 05:16

Skoro da neme afere u privredi u kojoj Dodik i njegovi puleni nisu akteri. Steta sto sudovi ne rade i ove debele akte ne procesuiraju. Jedan predsjednik koji se o tome ne izjasnjava je jasan saucesnik tih aktivnosti. Sa takvima ne mozemo napred!

Name

Jakve Dokaze Jos Trebate,

20.10.2017 07:20

Dodik je izdajnik ,velikog calibra ,micite ga 'jer sutra je vec kasno "sta zelite jos sve znamo kako je unistio narod i drzavu, sta jos on zeli"sta.

Name

AMG

20.10.2017 07:47

Koje ste vi budale i demagozi...pa zar ste stvarno toliko glupi da ne vidite kakvom losem izbornom rez vodi ova politika SZP?

Name

Re AMG

20.10.2017 11:19

Tacno tako,zasto ne dovode investitore i time pokazu narodu da su spremni za vlast,ovako prave cirkus kojim ce se szp raspasti posle izbora.

Name

Andrejevic

19.10.2017 21:37

Jesu li stranci placali i kad je Mile pravio puc 1998 u Bijeljini? Jesu li placali i Skupstinsku sitnu stoku tzv papkare?

ODGOVORITE
Name

losiji entitet

19.10.2017 21:42

Federalna vlada je usvojila informaciju Federalnog ministarstva finansija u kojoj je navedeno kako je ukupan dug Federacije BiH (unutarnji i vanjski) na dan 30.9.2017. godine iznosio 5.782.906.035 KM i bio je manji nego u prethodnom tromjesečju za 247.676.168 KM.

ODGOVORITE
Name

Doktor

20.10.2017 05:44

Jadan ovaj narod od ovih budala politicara. Budale u vlasti , budale u opziciji. Samo kad vidim sve te glavurde, pa ja ni jedne fizicki lijepe glave ne vidim a o pameti necu ni da pisem. Sve krivoglavi, ruzni a uz to i glupi.!!! Ovu stari konji kao da su predidredeni da samo oni treba da su u vrhu politike.!! Zasto tako misle? E pa ja ne mislim i vecina mladih, lijepih i pametnih. Vi ste unistitelji sroskog naroda i jedni i drugi, samo je narod malo zaboravio sta je SDS radio a ovi sad potraše.

Name

borac

19.10.2017 22:42

Sta mislite kad bi se osamostalili nastao bi odma medjusobni rat ovo sto smo entitet sluzi nam kao rucna kocnica mafije su dostigle razinu mexicki bandi.

ODGOVORITE
Name

SENKA

20.10.2017 03:48

MA MILU TREBA MJENJAT STO PRIJE I PRIKLONIT SE RB KAKO JE NEKAD BILO DOK JE BILA JEDNA DRZAVA A SAD SMATRA SELENDRU DRZAVOM BIH JE NASA ZEMLJA MILE

ODGOVORITE
Name

šta je to RB

20.10.2017 10:30

Kad je to bila jedna država sa vama?

Name

cvarak

20.10.2017 04:01

KAD ALIBABA PRIJETI OPSTINAMA, T.J. NARODU , AKO NEGLASATE ZA MENE NECETE DOBIT NISTA,ONDA NECUDI STO POSLANICI SAMO GLASAJU STO SERVIRA VLAST INACE SMJENA I NEMA PLATE. STRASNO . DIKTATURA ALIBABE.

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

20.10.2017 04:24

Ovo se lako može rješiti. Sada su na redu institucije RS. Provesti istragu i ako je opozicija uzela sa strane novac da ruši RS sve ih strpati u zatvor. U protivnom ako Dodik nema dokaze onda njega u zatvor. I završena priča za dva dana. Samo ako ima volje ove optužbe se mogu rasčistiti veoma brzo. Neka sada tužioci i sud u RS pokažu da su pošteni i nepristrasni. Samo sumnjam da će od toga biti išta.

ODGOVORITE
Name

Re

20.10.2017 06:05

Reci molim te koji tuzioci.

Name

Dado

20.10.2017 04:37

STA JE BIO BIO JE SAD JE BOG A I VUCIC JE BIO NACIONALISTA A SAD EVROPA

ODGOVORITE
Name

Neistina

20.10.2017 06:01

Nije tacno da je Dodik BIO saveznik stranaca (vjerovatno se misli na strance sa zapada), vec je on to i danas. Ako Dodik tvrdi da nije saveznik zapada, a zasto placa (naravno narodnim parama) savjetnike i lobiste sa zapada. Zasto ne placa one sa istoka. Ne, on radi za zapad (za SAD). To sto se on svojevremeno nije rukovao sa ambasadorkom SAD u Bosni, to je poruka samo za naivne: tamo gdje slikaju kamere za javnost je tako, ali tamo gdje kamera nema prica je sasvim suprotna. Narode, progledajte-niste mali macici...

ODGOVORITE
Name

Re NEISTINA

20.10.2017 07:01

TA PRICA STOJI I NEBI ISAO U PROGLASENJE NEUTRALNOSTI DA ZAPAD I VUCIC NE STOJE IZA NJEGA ALI DA JE MAHER I IGRAC TO SE MORA PRIZNATI I ZATO OPOZICIJA I NE POSTOJI.

Name

Darko Miha

20.10.2017 06:29

Ovo što radi ovaj režim SNSD-a vodi RS direktno u propast i zato SDS mora kao i devedesetih spašavati srpski narod jer ovo vodi potpunoj propasti

ODGOVORITE
Name

re

20.10.2017 10:32

Kuku nama ako nas ovaj sds bude spasavao

Name

Marko Ivić

20.10.2017 06:31

Dodik imao dva poslanika i onda na tenkovima SFORA na silu postavljen na vlast i sada još ima hrabrosti da druge proziva da sarađuju sa stranicima pa ko povjeruje u to je stvarno lud

ODGOVORITE
Name

Goran Kosovac

20.10.2017 06:40

Ja bih rekao da Dodik i sada sarađuje sa strancima i da sve ovo radi smišljeno kako bi RS pala pez ispaljenog metka i to tako što će Srbi sami otići iz nje zbog bjede i siromaštva

ODGOVORITE
Name

Егзекутор

20.10.2017 06:44

Вријеме је да се Бају макне са политичке сцене, то је ваљда свима јасно, само то није довољно, треба га одмах спровести у прдекану, као и њему блиске , па да то буде наук за у будуће. Да нам се никад више не понови ово виђедеценијско зло под плаштом "ЧУВАРА СРПСКЕ ".

ODGOVORITE
Name

Jag

20.10.2017 06:59

Sve je ovo isto, sve je jad i bijeda, Po mome skromnom misljenju, jedini politicari koji vrijede ( mislim na cijelu BiH ) su Sarovic, Mektic, Krsmanovic i Sukalo. Ovo ostalo je proslost...

ODGOVORITE
Name

Gojko

20.10.2017 07:39

Mišljenje ti je i više nego skromno!

Name

re

20.10.2017 10:33

A jesi ih nabrojao u PM. Sve gori od goreg

Name

Re Jag

20.10.2017 10:50

Hahaha sta ovaj rece..Sukalo i Krsmanovic...sacuvaj nas boze ovih 20% glupih sto glasaju za SZP

Name

Beli

20.10.2017 07:06

VJEROVALI ILI NE: Dug Federacije smanjen za 247 miliona KM!

ODGOVORITE
Name

re beli

20.10.2017 10:35

Koga boli uvo za komšije. Neka smanje unutrašnji.... sto ne isplate fondu PIO RS dug?

Name

re re beli

20.10.2017 16:51

Bravo što spomenu dug Federacije BiH prema Fondu PIO Republike Srpske!

Name

Савјет

20.10.2017 07:58

Александра, имате многе аргументе, који су непобитни, изволите сада и организујте се на начин какао ваља, престанити више бити метиљава опозиција и срушите багру.

ODGOVORITE
Name

re

20.10.2017 10:36

Metilj se ne rjesava od danas do sutra. Metilj je bolest za svagda

Name

odoše svi

20.10.2017 12:52

Odoše vam svi pošteni ljudi iz SDS

ODGOVORITE
Name

kad sam bio mlad

20.10.2017 16:56

Kad mi je 1998.godine dodijalo gledati ruševine i minska polja tada je nova vlast obećavala kako će od stranih donacija svi ratom porušeni objekti u BiH biti obnovljeni do jednog i sva minska polja u BiH biti očišćena do jednog ubrzo. Tada sam i ja govorio: "Biljana i Dodik valjaju a Karadžić ne valja". Ali vrijeme je pokazalo da to nije baš tako...

ODGOVORITE
Name

Svetlana

21.10.2017 12:07

Nema nama pomoći

ODGOVORITE