Зоран је Јелену психицки мучио

Јелена је пре трагедије спавала сама у студију, а Марјановићи у кући, казала је Теодора Крсмановић пред тужиоцем

Забава 18.10.2017 | 20:36
Зоран је Јелену психицки мучио
Зоран Марјановић је психички мучио и малтретирао своју супругу Јелену, а њих двоје нису били у складним породичним односима како су после убиства Марјановићи у медијима покушали да представе. О њиховим односима најбоље говори чињеница да је Јелена пре трагедије спавала сама у студију поред куће, док су сви Марјановићи спавали у породичној кући.

Све ово је јуче на саслушању у Вишем тужилаштву рекла Теодора Крсмановић, сестра од стрица зверски убијене певачице Јелене Марјановић.

Према Теодориним речима, Зоран је Јелену годинама притискао због физичког изгледа, тражио је од ње да хитно смрша и да се 'затегне'.

- Често јој је говорио да је дебела, притискао ју је да смрша, терао ју је да вежба до изнемоглости... - рекла је Теодора и навела да су Јелени јако тешко падале Зоранове критике.

- Притискао ју је да бесомучно вежба и да држи дијете како би дотерала линију и вратила се на естраду као певачица 'Гранда'. Жалила ми се у више наврата да мора сама да спава у студију, док су и Зоран и његови родитељи и брат спавали у својим спаваћим собама... - испричала је, између осталог, Теодора тужиоцу, чиме је практично потврдила да је однос између Зорана и Јелене дуже време пре зверског убиства био поремећен.

Међутим, адвокати Зорана Марјановића изврнули су овај Теодорин исказ и новинарима испричали како је Јеленина сестра у свом исказу бранила Зорана!?!

- Рођака покојне Јелене рекла је да је Јелену Зоран форсирао да се бави спортом, да тренира и ради вежбе, за разлику од неких квазирођака и пријатеља, који су је вероватно наговарали да се ода конзумирању алкохола и дрога. Ми смо апсолутно задовољни почетком истраге и очекујемо да тужилац у неком тренутку одустане од гоњења Марјановића због недостатка доказа... - изјавио је Марјановићев адвокат Вељко Делибашић.

На ову изјаву оштро је синоћ реаговала Теодора Крсмановић, која је рекла да је адвокат Делибашић најгрубље лажирао њену изјаву у тужилаштву.

- Лаж је да сам навела да су неки рођаци и пријатељи наводили Јелену на конзумирање дроге и алкохола. То нису биле моје речи. Поменути адвокат показује своје страшно незнање. Он намерно превиђа материјалне трагове у овом поступку. Јелени је током истраге рађен токсиколошки налаз и утврђено је да она није била позитивна ни на наркотике ни на алкохол... Притом, заменик тужиоца ми није уручио записник са мог испитивања, а уз осмех га је уручио адвокатима одбране. Званичним путем ћу се обратити Вишем јавном тужиоцу да ми уруче копију записника, а након тога ћу против адвоката Делибашића поднети пријаву Адвокатској комори Београда - истакла је Теодора.



Занимљиво је, такође, да је Крсмановићевој непосредно пре саслушања тужилаштво укинуло статус оштећене и да је она јуче саслушана као обичан сведок! Самим тим није имала право ни на пуномоћника, који није могао да уђе у тужилачки кабинет и присуствује поступку, иако је добио позив.

За следећи понедељак заказано је саслушање још најмање двоје, од укупно девет сведока које је предложило тужилаштво. За сада је извесно да су позиви упућени Зорановој мајци Зорици и сину Урошу. И они, такође, као блиски сродници имају законско право да не сведоче.

На списку сведока била је и Зорица Крсмановић, мајка убијене Јелене, која је у међувремену преминула. Наводно би још исказе требало да дају васпитачица мале Јане, једна комшиница и Јеленина фризерка.

На питање које смо упутили тужилаштву шта је конкретан разлог за такву одлуку, добили смо штур одговор.

- Тужилац је утврдио да Крсмановићева, по Законику о кривичном поступку, не може имати статус представника породице оштећене. Иста је, сходно томе, испитана у својству сведока - изјавила је портпаролка тужилаштва Татјана Секулић.

У тужилаштву су јуче били и Зоранови отац и брат, Владимир и Милош, и то у пратњи адвоката Стефана Јокића. Они су после протоколарног идентификовања у кабинету заменика тужиоца кратко изјавили да не желе да дају изјаве и да ће искористити своје законско право да, као блиски сродници осумњиченог, не сведоче. Потом су изашли на службени излаз из зграде тужилаштва како би заобишли поновно суочавање са новинарима и давање изјава.

Никола Думнић, Делибашићев колега који такође заступа Зорана Марјановића, рекао је да не постоји ниједан сведок тужилаштва који има икаква сазнања о злочину.

- Овај случај неће одлучивати сведоци, већ материјални докази. А њих такође нема или нама бар до сада ништа није предочено - изјавио је Думнић за Информер.

Подсетимо, Јелена Марјановић је 3. априла 2016. пронађена мртва, смрскане главе, у каналу покрај насипа у Борчи. Обдукцијом је утврђено да је убијена дан раније, са чак 34 ударца у главу. Зоран је 15. септембра, после 17 месеци истраге, ухапшен због сумње да је убио супругу и тренутно се налази у притвору.

(Информер)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Yyyy

19.10.2017 19:50

Ух ста адвокат бранитељ злицинца има да брани,ако суд,суди по правди злицинца који је направио такав злицинца и на звјерски бацим убио невину зрну треба судити највећом могућом казном,ух мука ми је кад процитао на какав звјерски бацим је зена убијена.И да тај злоцинац и његови сауцесници помагачи слободно ходају без казне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

20.10.2017 21:54

А мозда је тјерао да се скине са дроге тренирајуци.. мозда на естради има опаке мафије и дилера који и дан данас не зеле да ико о том прицао ...

ОДГОВОРИТЕ