Zoran je Jelenu psihicki mučio

Jelena je pre tragedije spavala sama u studiju, a Marjanovići u kući, kazala je Teodora Krsmanović pred tužiocem

Zabava 18.10.2017 | 20:36
Zoran je Jelenu psihicki mučio
Zoran Marjanović je psihički mučio i maltretirao svoju suprugu Jelenu, a njih dvoje nisu bili u skladnim porodičnim odnosima kako su posle ubistva Marjanovići u medijima pokušali da predstave. O njihovim odnosima najbolje govori činjenica da je Jelena pre tragedije spavala sama u studiju pored kuće, dok su svi Marjanovići spavali u porodičnoj kući.

Sve ovo je juče na saslušanju u Višem tužilaštvu rekla Teodora Krsmanović, sestra od strica zverski ubijene pevačice Jelene Marjanović.

Prema Teodorinim rečima, Zoran je Jelenu godinama pritiskao zbog fizičkog izgleda, tražio je od nje da hitno smrša i da se 'zategne'.

- Često joj je govorio da je debela, pritiskao ju je da smrša, terao ju je da vežba do iznemoglosti... - rekla je Teodora i navela da su Jeleni jako teško padale Zoranove kritike.

- Pritiskao ju je da besomučno vežba i da drži dijete kako bi doterala liniju i vratila se na estradu kao pevačica 'Granda'. Žalila mi se u više navrata da mora sama da spava u studiju, dok su i Zoran i njegovi roditelji i brat spavali u svojim spavaćim sobama... - ispričala je, između ostalog, Teodora tužiocu, čime je praktično potvrdila da je odnos između Zorana i Jelene duže vreme pre zverskog ubistva bio poremećen.

Međutim, advokati Zorana Marjanovića izvrnuli su ovaj Teodorin iskaz i novinarima ispričali kako je Jelenina sestra u svom iskazu branila Zorana!?!

- Rođaka pokojne Jelene rekla je da je Jelenu Zoran forsirao da se bavi sportom, da trenira i radi vežbe, za razliku od nekih kvazirođaka i prijatelja, koji su je verovatno nagovarali da se oda konzumiranju alkohola i droga. Mi smo apsolutno zadovoljni početkom istrage i očekujemo da tužilac u nekom trenutku odustane od gonjenja Marjanovića zbog nedostatka dokaza... - izjavio je Marjanovićev advokat Veljko Delibašić.

Na ovu izjavu oštro je sinoć reagovala Teodora Krsmanović, koja je rekla da je advokat Delibašić najgrublje lažirao njenu izjavu u tužilaštvu.

- Laž je da sam navela da su neki rođaci i prijatelji navodili Jelenu na konzumiranje droge i alkohola. To nisu bile moje reči. Pomenuti advokat pokazuje svoje strašno neznanje. On namerno previđa materijalne tragove u ovom postupku. Jeleni je tokom istrage rađen toksikološki nalaz i utvrđeno je da ona nije bila pozitivna ni na narkotike ni na alkohol... Pritom, zamenik tužioca mi nije uručio zapisnik sa mog ispitivanja, a uz osmeh ga je uručio advokatima odbrane. Zvaničnim putem ću se obratiti Višem javnom tužiocu da mi uruče kopiju zapisnika, a nakon toga ću protiv advokata Delibašića podneti prijavu Advokatskoj komori Beograda - istakla je Teodora.



Zanimljivo je, takođe, da je Krsmanovićevoj neposredno pre saslušanja tužilaštvo ukinulo status oštećene i da je ona juče saslušana kao običan svedok! Samim tim nije imala pravo ni na punomoćnika, koji nije mogao da uđe u tužilački kabinet i prisustvuje postupku, iako je dobio poziv.

Za sledeći ponedeljak zakazano je saslušanje još najmanje dvoje, od ukupno devet svedoka koje je predložilo tužilaštvo. Za sada je izvesno da su pozivi upućeni Zoranovoj majci Zorici i sinu Urošu. I oni, takođe, kao bliski srodnici imaju zakonsko pravo da ne svedoče.

Na spisku svedoka bila je i Zorica Krsmanović, majka ubijene Jelene, koja je u međuvremenu preminula. Navodno bi još iskaze trebalo da daju vaspitačica male Jane, jedna komšinica i Jelenina frizerka.

Na pitanje koje smo uputili tužilaštvu šta je konkretan razlog za takvu odluku, dobili smo štur odgovor.

- Tužilac je utvrdio da Krsmanovićeva, po Zakoniku o krivičnom postupku, ne može imati status predstavnika porodice oštećene. Ista je, shodno tome, ispitana u svojstvu svedoka - izjavila je portparolka tužilaštva Tatjana Sekulić.

U tužilaštvu su juče bili i Zoranovi otac i brat, Vladimir i Miloš, i to u pratnji advokata Stefana Jokića. Oni su posle protokolarnog identifikovanja u kabinetu zamenika tužioca kratko izjavili da ne žele da daju izjave i da će iskoristiti svoje zakonsko pravo da, kao bliski srodnici osumnjičenog, ne svedoče. Potom su izašli na službeni izlaz iz zgrade tužilaštva kako bi zaobišli ponovno suočavanje sa novinarima i davanje izjava.

Nikola Dumnić, Delibašićev kolega koji takođe zastupa Zorana Marjanovića, rekao je da ne postoji nijedan svedok tužilaštva koji ima ikakva saznanja o zločinu.

- Ovaj slučaj neće odlučivati svedoci, već materijalni dokazi. A njih takođe nema ili nama bar do sada ništa nije predočeno - izjavio je Dumnić za Informer.

Podsetimo, Jelena Marjanović je 3. aprila 2016. pronađena mrtva, smrskane glave, u kanalu pokraj nasipa u Borči. Obdukcijom je utvrđeno da je ubijena dan ranije, sa čak 34 udarca u glavu. Zoran je 15. septembra, posle 17 meseci istrage, uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu i trenutno se nalazi u pritvoru.

(Informer)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Yyyy

19.10.2017 19:50

Uh sta advokat branitelj zlicinca ima da brani,ako sud,sudi po pravdi zlicinca koji je napravio takav zlicinca i na zvjerski bacim ubio nevinu zrnu treba suditi najvećom mogućom kaznom,uh muka mi je kad procitao na kakav zvjerski bacim je zena ubijena.I da taj zlocinac i njegovi saucesnici pomagači slobodno hodaju bez kazne.

ODGOVORITE
Name

baja

20.10.2017 21:54

A mozda je tjerao da se skine sa droge trenirajuci.. mozda na estradi ima opake mafije i dilera koji i dan danas ne zele da iko o tom pricao ...

ODGOVORITE