Фото-финиш до Но. 1 - може ли Роџер испред Рафе?!

Тениску сезону обележило је ривалство Роџера Федерера и Рафаела Надала које је "оживело" захваљујући фантастичној форми обојице играча.

Тенис 20.10.2017 | 23:49
Фото-финиш до Но. 1 - може ли Роџер испред Рафе?!
Федерер и Надал потпуно су доминирали у 2017. години – поделили су по два Гренд слема, Швајцарац има један Мастерс више (3-2), а одиграли су и четири међусобна дуела.

Оно што представља велику разлику у односу на претходне године јесте Роџерова доминација у тим дуелима, у којима је остварио максималан учинак, а на последња три није претрпео нити један брејк!

Он је у укупном скору смањио на 23-15 и, што је много важније, поново довео себе у ситуацију да се бори за прво место на АТП листи. Надал, након новог успеха највећег ривала на Мастерсу у Шангају, има 1.960 бодова више од Федерера, па ће последња три турнира одлучити о Но.1. 

Обојица су прошле сезоне пропустили финиш и сада крећу од нуле, али је упитно да ли ће ‘Бик са Маљорке’ наступити на турниру у Базелу и Мастерсу у Паризу, због повреде колена. Пре финала у кинеском граду је осетио симптоме повреде и због тога није био у стању да одигра на највишем нивоу, док је после меча изјавио да није сигуран да ће се појавити у Швајцарској и Француској. 

“Нисам забринут и не знам да ли ћу играти. Остало је још неколико недеља за мене, мораћу да размислим”, истакао је Рафа, који је ове сезоне одиграо 75 мечева. 

То значи да би, у случају да Федерер оствари добар резултат у родном граду и престоници Француске, одлучивао Завршни Мастерс у Лондону. Тамо максималан учинак доноси 1.500 АТП бодова, па није немогуће да Роџера видимо и на челу листе на крају године, иако је започео на 17. позицији. 

"Да будем светски број један? Не верујем да ће се то десити, али ако будем играо као сада можда ћу се приближити, ко зна", остао је загонетан. 

Уколико пак буде успео у томе, шести пут ће годину завршити као најбољи тенисер на планети, чиме ће се на првом месту вечне листе придружити Питу Сампрасу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар