Федерер: Нема шансе да стигнем Надала!

"Није нам остало довољно година на АТП туру", рекао је Федерер после пете победе над Надалом у низу којом је поправио алармантно лош скор од 10:23.

Тенис 17.10.2017 | 14:30
Федерер: Нема шансе да стигнем Надала!
Петом узастопном победом над архи-ривалом Рафаелом Надалом, у ривалству које је започето још 2004. године, неуништиви ветеран АТП тура Роџер Федерер не само да је освојио престижну Мастерс титулу у Шангају већ је и додатно поравио алармантно лош скор са леворуким асом са Мајорке.

Када га је Надал савладао последњи пут, а било је то давно - 24. јануара 2014. на Аустралијан опену, скор у овом за многе највећем ривалству у историји тениса (иако би бројке лако то оповргле) био је 10:23 у корист Шпанца, са чијом игром Федерер дуго, дуго није могао да се избори.

Потом, имали су две "празне" сезоне током којих су углавном гледали Новака Ђоковића како осваја трофеје и игра највеће мечеве на АТП туру, повремено и Ендија Мареја, али стрпљивост и истрајност им се исплатила 2017. када су Србин и Шкот упали у кризу и проблеме са повредама - Федерер је то искористио да се на победу из 2015. надовеже са још четири у низу над Рафом ове године и донекле "упристоји" однос победа и пораза који сада износи 15:23.

Иако је у налету какав није имао у мечевима са Надалом, Федерер је искрено у Шангају поручио да не очекује да у 37. години живота буде у прилици да се, ако ништа више, изједначи са четири године млађим шампионом.

Свега 72 минута било му је потребно да резултатом 6:4, 6:3 савлада Рафу у Шангају и настави низ из Мелбурна (финале), Индијан Велса (осмина финала) и Мајамија (финале), после чега је признао да без обзира на све неће стићи до егала…

"То се неће догодити. Није нам остало довољно година на АТП туру. Добро смо рангирани и у овом тренутку можемо да играмо само у финалима... Не можете сва финала да добијете против Рафе, он је сувише добар играч", навео је Федерер, који ривалу није оставио ни прилику за брејк.

"Нисам знао шта да очекујем. Мислио сам да ћу се на почетку мало мучити пошто сам синоћ касно завршио меч полуфинала. Изненађујуће, нисам био нервозан пре данашњег меча. Знао сам како желим да одиграм. Почео сам веома добро и после тога сам се опустио", рекао је Федерер.

Он је освојио 94. титулу у каријери и изједначио се на другом месту вечне листе Опен ере са Иваном Лендлом.

Федерер је прекинуо Надалов низ од 16 победа започет на УС Опену, а настављен у Пекингу и Шангају.

Надал је рекао да му је данашњи меч био веома тежак.

"Играо је врло брзо и веома добро. То није био мој најбољи меч ове недеље. Када неко игра боље од тебе, спорт није тежак, о томе се ради. Када играш против некога ко је бољи од тебе у већини важних ствари, на оваквој подлози, онда је теже", навео је он. Надал је играо са бандажираним десним коленом.

"Не желим сада да причам о томе, није тренутак за то када изгубите у финалу. Поново би многи рекли да не умем да поднесем пораз", додао је први играч света.

Федерер је рекао да је био изненађен када је то видео, пошто се Надал добро кретао.

Надал није могао да потврди да ли ће играти на предстојећим турнирима у Базелу, Паризу, као и завршном турниру сезоне у Лондону.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар