Federer: Nema šanse da stignem Nadala!

"Nije nam ostalo dovoljno godina na ATP turu", rekao je Federer posle pete pobede nad Nadalom u nizu kojom je popravio alarmantno loš skor od 10:23.

Tenis 17.10.2017 | 14:30
Federer: Nema šanse da stignem Nadala!
Petom uzastopnom pobedom nad arhi-rivalom Rafaelom Nadalom, u rivalstvu koje je započeto još 2004. godine, neuništivi veteran ATP tura Rodžer Federer ne samo da je osvojio prestižnu Masters titulu u Šangaju već je i dodatno poravio alarmantno loš skor sa levorukim asom sa Majorke.

Kada ga je Nadal savladao poslednji put, a bilo je to davno - 24. januara 2014. na Australijan openu, skor u ovom za mnoge najvećem rivalstvu u istoriji tenisa (iako bi brojke lako to opovrgle) bio je 10:23 u korist Španca, sa čijom igrom Federer dugo, dugo nije mogao da se izbori.

Potom, imali su dve "prazne" sezone tokom kojih su uglavnom gledali Novaka Đokovića kako osvaja trofeje i igra najveće mečeve na ATP turu, povremeno i Endija Mareja, ali strpljivost i istrajnost im se isplatila 2017. kada su Srbin i Škot upali u krizu i probleme sa povredama - Federer je to iskoristio da se na pobedu iz 2015. nadoveže sa još četiri u nizu nad Rafom ove godine i donekle "upristoji" odnos pobeda i poraza koji sada iznosi 15:23.

Iako je u naletu kakav nije imao u mečevima sa Nadalom, Federer je iskreno u Šangaju poručio da ne očekuje da u 37. godini života bude u prilici da se, ako ništa više, izjednači sa četiri godine mlađim šampionom.

Svega 72 minuta bilo mu je potrebno da rezultatom 6:4, 6:3 savlada Rafu u Šangaju i nastavi niz iz Melburna (finale), Indijan Velsa (osmina finala) i Majamija (finale), posle čega je priznao da bez obzira na sve neće stići do egala…

"To se neće dogoditi. Nije nam ostalo dovoljno godina na ATP turu. Dobro smo rangirani i u ovom trenutku možemo da igramo samo u finalima... Ne možete sva finala da dobijete protiv Rafe, on je suviše dobar igrač", naveo je Federer, koji rivalu nije ostavio ni priliku za brejk.

"Nisam znao šta da očekujem. Mislio sam da ću se na početku malo mučiti pošto sam sinoć kasno završio meč polufinala. Iznenađujuće, nisam bio nervozan pre današnjeg meča. Znao sam kako želim da odigram. Počeo sam veoma dobro i posle toga sam se opustio", rekao je Federer.

On je osvojio 94. titulu u karijeri i izjednačio se na drugom mestu večne liste Open ere sa Ivanom Lendlom.

Federer je prekinuo Nadalov niz od 16 pobeda započet na US Openu, a nastavljen u Pekingu i Šangaju.

Nadal je rekao da mu je današnji meč bio veoma težak.

"Igrao je vrlo brzo i veoma dobro. To nije bio moj najbolji meč ove nedelje. Kada neko igra bolje od tebe, sport nije težak, o tome se radi. Kada igraš protiv nekoga ko je bolji od tebe u većini važnih stvari, na ovakvoj podlozi, onda je teže", naveo je on. Nadal je igrao sa bandažiranim desnim kolenom.

"Ne želim sada da pričam o tome, nije trenutak za to kada izgubite u finalu. Ponovo bi mnogi rekli da ne umem da podnesem poraz", dodao je prvi igrač sveta.

Federer je rekao da je bio iznenađen kada je to video, pošto se Nadal dobro kretao.

Nadal nije mogao da potvrdi da li će igrati na predstojećim turnirima u Bazelu, Parizu, kao i završnom turniru sezone u Londonu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar