Маглић: Бициклима кроз прашуму

Највећу планину у БиХ Маглић туристи најчешће обилазе током љета, али она у јесен предивним колоритом нуди посебну чар, у шта су се увјерили фочански бициклисти Огњен Милићевић и Вјекослав Ћаласан, који су је ових дана обишли на двоточкашима.

Република Српска 15.10.2017 | 13:02
Маглић: Бициклима кроз прашуму
Двојица великих заљубљеника у природу, а посебно у Национални парк “Сутјеска”, бициклима су прошли кроз прашуму Перућицу и изашли на висораван Вучево, а у повратку су свратили на Пријевор подно самог врха Маглића, прешавши око 40 километара.



Предјели прошарани првим снијегом, уз златно жуту боју лишћа у комбинацији са зеленилом црногорице и стјеновитим литицама, у оку посматрача изазивају неописив осјећај радости и љепоте коју нуди природа, а Милићевић је све то дочарао фотографијама.



Са Вучева се “као на длану” виде саставци Пиве и Таре – мјесто гдје почиње Дрина, али и кањон Таре, Љубишња, Дурмитор и други планински масиви, а у ово доба године, при ведром времену, које је послужило фочанске бициклисте, поглед је изразито бистар и јасан и пружа се у недоглед.



“На неким мјестима смо морали да гурамо и носимо бицикла јер је био велики снијег па нисмо могли да возимо. На Вучеву смо се задржали на видиковцу Равна стијена, до којег смо дошли преко локалитета Локва дернечиште”, прича Милићевић.

Милићевић је додао да су нашли и вргањ и то испод снијежног покривача, па су роштиљ, који је неизоставан дио оваквих излета, употпунили овим даром природе.



Брдски бициклизам је у Фочи посљедњих година све популарнији, а Милићевић је познат по томе што на друштвеним мрежама промовише овај спорт, а уједно и љепоте свог завичаја, али и друге предјеле, које обилази бициклом.



(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Wалтер .

15.10.2017 14:21

Лијепаје наса драга Босна и Херцеговина .

ОДГОВОРИТЕ