"Каталонија може уништити Европу"

Одвајање Каталоније од Шпаније ће се одразити не само "економском катастрофом“, већ може уништити и Европу, написао је бивши премијер Француске поријеклом из Барселоне, Емануел Валс у ауторксом тексту за недељник " Јоурнал ду диманцхе ".

Свијет 15.10.2017 | 11:18
"Каталонија може уништити Европу"
"Треба упозорити каталонске лидере и саме Каталонце: одвајање од Шпаније значи излазак из ЕУ и из еврозоне. То ће бити економска катастрофа која је већ почела одласком представништва неких компанија“, навео је Валс.

Према његовом мишљењу, одвајање Каталоније је у супротности са историјом и идентитетом народа каталонског региона и може довести не само до распада Шпаније, већ и цијеле Европе.

"Тај пут значи уништење Шпаније, уништење Европе. То је у супротности са историјом и идентитетом Каталоније. Снага тог региона је ту томе што је он истовремено и каталонски, шпански и европски. Ако му одузмете један од тих елемената, изгубићете дио идентитета“, закључио је Валс.

"Морамо да поштујемо Шпанију и помажемо њену владу", написао је Валс.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Неђо.15.Октобар.2017

15.10.2017 10:08

Против сам цепања,Каталоније од Шпаније.Европа је трбал да зна да растурањем,Yугославије отварају се врата и другим државама за цепање.Европа кад је признавала сецесију,Српске покрајине,Косово морала је знати да ће се то исто десити у европи.Господо из,Европе морате знати сведок слушате,Амере имаћете увек проблема.Србија и Република Српска морају знати да су,Срби увек били трн у оку,Немачкој.Све ово штосе ради радисе п рецепту,Немачке али је главни вођа,Америка на челу са,Натом.Србија и ако призна Косово као државу неће уићи у Европску Унију.Остаће увек условљавање са Русијом,Војводином,Санџаком,немој те заборавити,Прешево ,Медвеђу.Прљава је игра Европе.Америка на челу са,Натом највеће је зло у човечанству.Све штоје се догодило у,Ираку,Либији,Yугославији,Сирији и Украјини тоје масло Амера и Немачке.Хитлер је за време рата ударио насве фронтове пајае изгубијо.То сада ради,Америка само она на политички начин,прво завади државе.Са европом уведе санкције после када сломију државу они наступају као спасиоци.Само не као спасиоци,већ као плаћкаши држава.Поруше и ништију до темеља.Американци су нај већи варвари човечанства.Срби неверујте никаквој,Европи та европа се плако распада као,Yуга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

15.10.2017 12:22

Све тачно.

ОДГОВОРИТЕ