"Katalonija može uništiti Evropu"

Odvajanje Katalonije od Španije će se odraziti ne samo "ekonomskom katastrofom“, već može uništiti i Evropu, napisao je bivši premijer Francuske porijeklom iz Barselone, Emanuel Vals u autorksom tekstu za nedeljnik " Journal du dimanche ".

Svijet 15.10.2017 | 11:18
"Katalonija može uništiti Evropu"
"Treba upozoriti katalonske lidere i same Katalonce: odvajanje od Španije znači izlazak iz EU i iz evrozone. To će biti ekonomska katastrofa koja je već počela odlaskom predstavništva nekih kompanija“, naveo je Vals.

Prema njegovom mišljenju, odvajanje Katalonije je u suprotnosti sa istorijom i identitetom naroda katalonskog regiona i može dovesti ne samo do raspada Španije, već i cijele Evrope.

"Taj put znači uništenje Španije, uništenje Evrope. To je u suprotnosti sa istorijom i identitetom Katalonije. Snaga tog regiona je tu tome što je on istovremeno i katalonski, španski i evropski. Ako mu oduzmete jedan od tih elemenata, izgubićete dio identiteta“, zaključio je Vals.

"Moramo da poštujemo Španiju i pomažemo njenu vladu", napisao je Vals.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Neđo.15.Oktobar.2017

15.10.2017 10:08

Protiv sam cepanja,Katalonije od Španije.Evropa je trbal da zna da rasturanjem,Yugoslavije otvaraju se vrata i drugim državama za cepanje.Evropa kad je priznavala secesiju,Srpske pokrajine,Kosovo morala je znati da će se to isto desiti u evropi.Gospodo iz,Evrope morate znati svedok slušate,Amere imaćete uvek problema.Srbija i Republika Srpska moraju znati da su,Srbi uvek bili trn u oku,Nemačkoj.Sve ovo štose radi radise p receptu,Nemačke ali je glavni vođa,Amerika na čelu sa,Natom.Srbija i ako prizna Kosovo kao državu neće uići u Evropsku Uniju.Ostaće uvek uslovljavanje sa Rusijom,Vojvodinom,Sandžakom,nemoj te zaboraviti,Preševo ,Medveđu.Prljava je igra Evrope.Amerika na čelu sa,Natom najveće je zlo u čovečanstvu.Sve štoje se dogodilo u,Iraku,Libiji,Yugoslaviji,Siriji i Ukrajini toje maslo Amera i Nemačke.Hitler je za vreme rata udario nasve frontove pajae izgubijo.To sada radi,Amerika samo ona na politički način,prvo zavadi države.Sa evropom uvede sankcije posle kada slomiju državu oni nastupaju kao spasioci.Samo ne kao spasioci,već kao plaćkaši država.Poruše i ništiju do temelja.Amerikanci su naj veći varvari čovečanstva.Srbi neverujte nikakvoj,Evropi ta evropa se plako raspada kao,Yuga.

ODGOVORITE
Name

Hm

15.10.2017 12:22

Sve tačno.

ODGOVORITE