Руси зову на разговор САД

Руско Министарство иностраних послова саопштило је да је позвало на разговор отправника послова у амбасади САД у Москви.

Свијет 14.10.2017 | 08:57
Руси зову на разговор САД
Амбасадор је позван како би Министарство протестовало против уклањања руских застава из дипломатских објеката, које је Русија морала да напусти у Сједињеним Америчким Државама, јављају РИА Новости. 

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је јуче америчком државном секретару Рексу Тилерсону да су недопустиве акције америчких власти, које су наложиле да се скину руске заставе са зграде Генералног конзулата Русије у Сан Франциску и Трговинског представништва у Вашингтону. 

Како је наведено у саопштењу Министарства спољних послова Русије, Лавров је у телефонском разговору са Тилерсоном потврдио политику Москве која припрема судску тужбу са циљем враћања "незаконито отете руске имовине". 

Руски министар је нагласио да је то што раде амерички чиновници у директној супротности са изјавама Вашингтона о жељи за нормализацијом односа који, оценио је, никад нису били гори, пренео је Спутњик.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Једноставно,

14.10.2017 07:34

Они одстранили две, ви одстраните три ,изједнацити резултат "ма каква тузба вас снасла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па ста ако

14.10.2017 08:45

Русија зове САД на разговор?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажно Име

14.10.2017 09:25

Могле за разговор!