Rusi zovu na razgovor SAD

Rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da je pozvalo na razgovor otpravnika poslova u ambasadi SAD u Moskvi.

Svijet 14.10.2017 | 08:57
Rusi zovu na razgovor SAD
Ambasador je pozvan kako bi Ministarstvo protestovalo protiv uklanjanja ruskih zastava iz diplomatskih objekata, koje je Rusija morala da napusti u Sjedinjenim Američkim Državama, javljaju RIA Novosti. 

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je juče američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonu da su nedopustive akcije američkih vlasti, koje su naložile da se skinu ruske zastave sa zgrade Generalnog konzulata Rusije u San Francisku i Trgovinskog predstavništva u Vašingtonu. 

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Lavrov je u telefonskom razgovoru sa Tilersonom potvrdio politiku Moskve koja priprema sudsku tužbu sa ciljem vraćanja "nezakonito otete ruske imovine". 

Ruski ministar je naglasio da je to što rade američki činovnici u direktnoj suprotnosti sa izjavama Vašingtona o želji za normalizacijom odnosa koji, ocenio je, nikad nisu bili gori, preneo je Sputnjik.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jednostavno,

14.10.2017 07:34

Oni odstranili dve, vi odstranite tri ,izjednaciti rezultat "ma kakva tuzba vas snasla.

ODGOVORITE
Name

Pa sta ako

14.10.2017 08:45

Rusija zove SAD na razgovor?

ODGOVORITE
Name

Lažno Ime

14.10.2017 09:25

Mogle za razgovor!