Ауто-путем повезати градове

Бијељину су данас посјетили градоначелници Тузле и Брчко дистрикта, Јасмин Имамовић и Синиша Милић, који су са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем разговарали о заједничким инфраструктурним пројектима. Иразили очекивање да ће траса ауто-пута између Београда и Сарајева, чију изградњу је предложио предсједник Србије Александар Вучић, ићи преко ових градова.

Босна и Херцеговина 10.10.2017 | 16:20
Ауто-путем повезати градове
- Разговарали смо о досадашњој, али и будућој сарадњи, као и могућностима њеног унапређења. Највише смо се фокусирали на изградњу ауто-пута и сложили смо се да је идеја да се Сарајево преко Бијељине повеже са Београдом заиста добра и да ће од ње користи имати како Бијељина, тако и Тузла и Брчко. На тај начин би више од милион и по грађана било повезано трасом Сарајево-Жепче-Тузла-Брчко-Бијељина-Београд-истакао је градоначелник Мићић, додајући да су ауто-путеви на овом подручју дјелимично већ увршћени у просторно-планску документацију.

Градоначеник Тузле Јасмин Имамовић изразио је увјерење да ће се овакви састанци ускоро одржати у Тузли и Брчко дистрикту, да би се ојачала и наставила сарадња ових локалних заједница.

- Најављени ауто-пут је прилика за бољу комуникацију, бољи животни стандард и могућност за нова радна мјеста грађана без обзира на националност. На овај начин повезаће се људи из оба ентитета и дистрикта Брчко - истакао је Имамовић, додајући да су поједини главни и идејни пројекти већ готови.

Он је изразио увјерење да ће инвеститор бити пронађен, захваљујући чврстој одлуци и сарадњи три града - Бијељине, Брчког и Тузле.

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић исказао је задовољство због одржавања састанка, истичући да су потенцијали за сарадњу ова три града веома велики.

- Дистрикт има интерес да буде дио мреже путева које су у плану да се граде на простору БиХ, а оно што је наш интерес не смије и неће бити у супротностима са интересима других. Наша жеља је да Брчко буде дио саобраћајнице која ће повезати дистрикт, Тузлу и Бијељину - појаснио је Милић, истичући да би се развојне шансе дистрикта Брчко на овај начин веома унаприједиле, укључујући функционисање ријечне луке у том граду.



(БН телевизија)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

сјенина

10.10.2017 14:42

Све похвале за ова три градонацелника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трге

10.10.2017 14:53

Правите и асфалтирајте путеве до села, сви сте ви оданде, да мозете да се вратите куци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јасно

10.10.2017 14:55

траса пута Београд-Бијељина-Брцко-Тузла је и дјетету другог разреда основне сколе најлогицнија... Србија мозе да постојеци Аутопут обнови и модернизира нпр. до С.Митровице а одатле да се одвоји и преко Богатица "избије" код Бадиноваца на Дрину тј. на Павловица мост...а одатле поред (јер аутопут не иде никад директно кроз град) Бијељине према Брцком а одатле ка Тузли Друга варијанта је да се од Београда гради нова траса преко Обреновца ...Сабца....и опет на Богатиц и даље ка Бијељини има јос једна варијанта али би Бијелиња неколико километара остала "иза ледја" аутопуту....али струка треба на све то да казе своје... економска исплативост и одрзивост(било којег од наведених праваца) се мозе остварити само трасом БГ-БН-БЦ-ТЗ-СА...све остало је бацање "тудјих пара" у воду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

10.10.2017 17:48

У нормалним државама лепа вест, због масовног убиства војника ЈНА у Тузли, нема потребе да се ико од Срба повезује са њима.

Name

Зворник

10.10.2017 15:59

Напокон и лијепа вјест из БИХ браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чекај

10.10.2017 16:52

Мићо Мићићу ниси тако говорио пред изборе.Мићо Мићићу одавно је умрло братство и јединство за Србе са ове стране Дрине.Мићо пусти празну причу низ Дрину,за нешто друго су гинула дјеца,очеви,браћа.