Auto-putem povezati gradove

Bijeljinu su danas posjetili gradonačelnici Tuzle i Brčko distrikta, Jasmin Imamović i Siniša Milić, koji su sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem razgovarali o zajedničkim infrastrukturnim projektima. Irazili očekivanje da će trasa auto-puta između Beograda i Sarajeva, čiju izgradnju je predložio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ići preko ovih gradova.

Bosna i Hercegovina 10.10.2017 | 16:20
Auto-putem povezati gradove
- Razgovarali smo o dosadašnjoj, ali i budućoj saradnji, kao i mogućnostima njenog unapređenja. Najviše smo se fokusirali na izgradnju auto-puta i složili smo se da je ideja da se Sarajevo preko Bijeljine poveže sa Beogradom zaista dobra i da će od nje koristi imati kako Bijeljina, tako i Tuzla i Brčko. Na taj način bi više od milion i po građana bilo povezano trasom Sarajevo-Žepče-Tuzla-Brčko-Bijeljina-Beograd-istakao je gradonačelnik Mićić, dodajući da su auto-putevi na ovom području djelimično već uvršćeni u prostorno-plansku dokumentaciju.

Gradonačenik Tuzle Jasmin Imamović izrazio je uvjerenje da će se ovakvi sastanci uskoro održati u Tuzli i Brčko distriktu, da bi se ojačala i nastavila saradnja ovih lokalnih zajednica.

- Najavljeni auto-put je prilika za bolju komunikaciju, bolji životni standard i mogućnost za nova radna mjesta građana bez obzira na nacionalnost. Na ovaj način povezaće se ljudi iz oba entiteta i distrikta Brčko - istakao je Imamović, dodajući da su pojedini glavni i idejni projekti već gotovi.

On je izrazio uvjerenje da će investitor biti pronađen, zahvaljujući čvrstoj odluci i saradnji tri grada - Bijeljine, Brčkog i Tuzle.

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić iskazao je zadovoljstvo zbog održavanja sastanka, ističući da su potencijali za saradnju ova tri grada veoma veliki.

- Distrikt ima interes da bude dio mreže puteva koje su u planu da se grade na prostoru BiH, a ono što je naš interes ne smije i neće biti u suprotnostima sa interesima drugih. Naša želja je da Brčko bude dio saobraćajnice koja će povezati distrikt, Tuzlu i Bijeljinu - pojasnio je Milić, ističući da bi se razvojne šanse distrikta Brčko na ovaj način veoma unaprijedile, uključujući funkcionisanje riječne luke u tom gradu.(BN televizija)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

sjenina

10.10.2017 14:42

Sve pohvale za ova tri gradonacelnika

ODGOVORITE
Name

Trge

10.10.2017 14:53

Pravite i asfaltirajte puteve do sela, svi ste vi odande, da mozete da se vratite kuci.

ODGOVORITE
Name

jasno

10.10.2017 14:55

trasa puta Beograd-Bijeljina-Brcko-Tuzla je i djetetu drugog razreda osnovne skole najlogicnija... Srbija moze da postojeci Autoput obnovi i modernizira npr. do S.Mitrovice a odatle da se odvoji i preko Bogatica "izbije" kod Badinovaca na Drinu tj. na Pavlovica most...a odatle pored (jer autoput ne ide nikad direktno kroz grad) Bijeljine prema Brckom a odatle ka Tuzli Druga varijanta je da se od Beograda gradi nova trasa preko Obrenovca ...Sabca....i opet na Bogatic i dalje ka Bijeljini ima jos jedna varijanta ali bi Bijelinja nekoliko kilometara ostala "iza ledja" autoputu....ali struka treba na sve to da kaze svoje... ekonomska isplativost i odrzivost(bilo kojeg od navedenih pravaca) se moze ostvariti samo trasom BG-BN-BC-TZ-SA...sve ostalo je bacanje "tudjih para" u vodu.

ODGOVORITE
Name

Србин

10.10.2017 17:48

У нормалним државама лепа вест, због масовног убиства војника ЈНА у Тузли, нема потребе да се ико од Срба повезује са њима.

Name

Zvornik

10.10.2017 15:59

Napokon i lijepa vjest iz BIH bravo.

ODGOVORITE
Name

Čekaj

10.10.2017 16:52

Мићо Мићићу ниси тако говорио пред изборе.Мићо Мићићу одавно је умрло братство и јединство за Србе са ове стране Дрине.Мићо пусти празну причу низ Дрину,за нешто друго су гинула дјеца,очеви,браћа.