Просинечки стиже на клупу Словеније!

Легендарни фудбалер постигао прелиминарни договор са ФС Словеније!

Фудбал 10.10.2017 | 13:15
Просинечки стиже на клупу Словеније!
Словенци су на неславан начин завршили квалификације за Мундијал, од селекторске клупе се опростио Срећко Катанец! Врхушка тамошењег Савеза ужурбано ради на довођењу новог стратега, а један од најозбиљнијих кандидата за ту фукнцију је бивши тренер Црвене звезде Роберт Просинечки.

Једном од најбољих играча у историји југословенског фудбала истекао је уговор са Азербејџаном. А колико већ данас требало би да допутује у Љубљану на коначан договор око преузимања Змајчека, тврди дневник Екипа

Поред Просинечког озбилљни кандидати за новог селектора Словеније су Дарко Миланич и Матејаж Кек.

Међутим, новинари Екипе пишу да у тамошњем Савезу постоји мишљење да селекцију треба да преузме страни тренер. Тачније, стручњак који одлично познаје прилике у тамошњем фудбалу. А Роберт Просинечки је баш такав. Он је у јесени каријере бранио боје Олимпије из Љубљане...

Према појединим информацијама из Словеније Просинечки је добио предност у односу на остале кандидате (Кек има уговор са Ријеком) и данас би требало да доптује у Словенију на коначан договор.

Претходне две сезоне Жути је седео на клупи Азербејџана. Током мандата имао је понуде из Турске, али је желео да заврши квалификациони циклус.

Он је као самостални тренер водио Црвену звезду и Кајзери. Пре тога је помагао Славену Билићу у репрезентацији Хрватске.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар