Prosinečki stiže na klupu Slovenije!

Legendarni fudbaler postigao preliminarni dogovor sa FS Slovenije!

Fudbal 10.10.2017 | 13:15
Prosinečki stiže na klupu Slovenije!
Slovenci su na neslavan način završili kvalifikacije za Mundijal, od selektorske klupe se oprostio Srećko Katanec! Vrhuška tamošenjeg Saveza užurbano radi na dovođenju novog stratega, a jedan od najozbiljnijih kandidata za tu fuknciju je bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki.

Jednom od najboljih igrača u istoriji jugoslovenskog fudbala istekao je ugovor sa Azerbejdžanom. A koliko već danas trebalo bi da doputuje u Ljubljanu na konačan dogovor oko preuzimanja Zmajčeka, tvrdi dnevnik Ekipa

Pored Prosinečkog ozbilljni kandidati za novog selektora Slovenije su Darko Milanič i Matejaž Kek.

Međutim, novinari Ekipe pišu da u tamošnjem Savezu postoji mišljenje da selekciju treba da preuzme strani trener. Tačnije, stručnjak koji odlično poznaje prilike u tamošnjem fudbalu. A Robert Prosinečki je baš takav. On je u jeseni karijere branio boje Olimpije iz Ljubljane...

Prema pojedinim informacijama iz Slovenije Prosinečki je dobio prednost u odnosu na ostale kandidate (Kek ima ugovor sa Rijekom) i danas bi trebalo da doptuje u Sloveniju na konačan dogovor.

Prethodne dve sezone Žuti je sedeo na klupi Azerbejdžana. Tokom mandata imao je ponude iz Turske, ali je želeo da završi kvalifikacioni ciklus.

On je kao samostalni trener vodio Crvenu zvezdu i Kajzeri. Pre toga je pomagao Slavenu Biliću u reprezentaciji Hrvatske.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar