Мирор открио: Мурињо у Аустрији гледао Гаћиновића!

Много је било полемике око тога зашто је Жозе Мурињо дошао у Аустрију на утакмицу између домаћина и репрезентације Србије.

Фудбал 11.10.2017 | 11:00
Мирор открио: Мурињо у Аустрији гледао Гаћиновића!
Британски "Мирор" открива да је Португалац био на "Ернст Хапел" стадиону како би гледао играча Ајнтрахта из Франкфурта – Мијата Гаћиновића.

Крилни фудбалер експлодирао је у националном дресу Србије пошто је постигао два гола на три утакмице, наводи британски портал.

Мурињо је свакако желео да види и партију свог играча Немање Матића, али превасходно је пратио Гаћиновића који је одиграо солидан меч у поразу Србије од Аустрије (3:2). 

Фудбалер Франкфурта замењен је у 87. минуту за Александра Пријовића, а да ли је Мурињо довољно видео сазнаћемо можда већ у јануарскм прелазном року. 

Гаћиновић је скоро потписао нови уговор са Ајнтрахтом и уколико Манчестер буде желео да га доведе мораће да пошаље озибљну понуду тиму из Немачке, преноси "Мирор".

Долазак Жозеа Муриња на утакмицу Аустрија - Србија изазвао је велику пажњу европских медија, а главно питање било је ког играча је “снимао” тренер Манчестер Јунајтеда. Неколико имена било је у оптицају. Прво је једна аустријска телевизија открила да је повог Мурињовог доласка био Душан Тадић, међутим, последња информација коју је објавио таблоид Дејли Мирор, позивајући се на изворе са Олд Трафорда, гласи да је Португалац снимаоМијата Гаћиновића!

Овај 22-годишњи српски фудбалер, члан Ајнтрахта, запао је за око славном тренеру који наводно за њега сметра да је један од најталентованијих фудбалера у Бундеслиги на тој позицији. Гаћиновић је у тек завршеним квалификацијама за Мундијал постигао два гола за Србију што није могло да промакне скаутима Јунајтеда и Мурињу.

Мирор тврди да поред Јунајтеда, Гаћиновића озбиљно прати и минхенски Бајерн јер је српски фудбалер и у Бундеслиги у претходном периоду показао квалитет и потенцијал, а ту је и још један енглески великан, Арсенал који је слао скауте да га гледају у дуелима Србије са Аустријом и Грузијом.

Мурињо је наводно о Гаћиновићу разговарао и са играчем Манчестер Јунајтеда Немањом Матићем који наравно одлично познаје квалитете саиграча из националног тима, а као један од главних истиче се и могућност да игра на више различитих позиција.

Мурињо је током летошњег прелазног рока свим силама покушао да на Олд Трафорд доведе Ивана Перишића из миланског Интера, а сада је изгледа одустао од тога и окренуо се другим решењима међу којима је и поменути српски репрезентативац.

Објашњавајући Гаћиновићеве квалитете, Мирор је навео да он може да игра и на левом и десном крилу, као и на централној позицији у средини, али и као офанзивни везиста.

Гаћиновић је недавно са Ајнтрахтом продужио уговор до лета 2021. године, што значи да ће у зимском прелазном року заинтересовани клубови морати да издвоје озбиљне своте новца за трансфер.

Овај фудбалер је у Ајнтрахт дошао у лето 2015. године из новосадске Војводине.  

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар