Miror otkrio: Murinjo u Austriji gledao Gaćinovića!

Mnogo je bilo polemike oko toga zašto je Žoze Murinjo došao u Austriju na utakmicu između domaćina i reprezentacije Srbije.

Fudbal 11.10.2017 | 11:00
Miror otkrio: Murinjo u Austriji gledao Gaćinovića!
Britanski "Miror" otkriva da je Portugalac bio na "Ernst Hapel" stadionu kako bi gledao igrača Ajntrahta iz Frankfurta – Mijata Gaćinovića.

Krilni fudbaler eksplodirao je u nacionalnom dresu Srbije pošto je postigao dva gola na tri utakmice, navodi britanski portal.

Murinjo je svakako želeo da vidi i partiju svog igrača Nemanje Matića, ali prevashodno je pratio Gaćinovića koji je odigrao solidan meč u porazu Srbije od Austrije (3:2). 

Fudbaler Frankfurta zamenjen je u 87. minutu za Aleksandra Prijovića, a da li je Murinjo dovoljno video saznaćemo možda već u januarskm prelaznom roku. 

Gaćinović je skoro potpisao novi ugovor sa Ajntrahtom i ukoliko Mančester bude želeo da ga dovede moraće da pošalje ozibljnu ponudu timu iz Nemačke, prenosi "Miror".

Dolazak Žozea Murinja na utakmicu Austrija - Srbija izazvao je veliku pažnju evropskih medija, a glavno pitanje bilo je kog igrača je “snimao” trener Mančester Junajteda. Nekoliko imena bilo je u opticaju. Prvo je jedna austrijska televizija otkrila da je povog Murinjovog dolaska bio Dušan Tadić, međutim, poslednja informacija koju je objavio tabloid Dejli Miror, pozivajući se na izvore sa Old Traforda, glasi da je Portugalac snimaoMijata Gaćinovića!

Ovaj 22-godišnji srpski fudbaler, član Ajntrahta, zapao je za oko slavnom treneru koji navodno za njega smetra da je jedan od najtalentovanijih fudbalera u Bundesligi na toj poziciji. Gaćinović je u tek završenim kvalifikacijama za Mundijal postigao dva gola za Srbiju što nije moglo da promakne skautima Junajteda i Murinju.

Miror tvrdi da pored Junajteda, Gaćinovića ozbiljno prati i minhenski Bajern jer je srpski fudbaler i u Bundesligi u prethodnom periodu pokazao kvalitet i potencijal, a tu je i još jedan engleski velikan, Arsenal koji je slao skaute da ga gledaju u duelima Srbije sa Austrijom i Gruzijom.

Murinjo je navodno o Gaćinoviću razgovarao i sa igračem Mančester Junajteda Nemanjom Matićem koji naravno odlično poznaje kvalitete saigrača iz nacionalnog tima, a kao jedan od glavnih ističe se i mogućnost da igra na više različitih pozicija.

Murinjo je tokom letošnjeg prelaznog roka svim silama pokušao da na Old Traford dovede Ivana Perišića iz milanskog Intera, a sada je izgleda odustao od toga i okrenuo se drugim rešenjima među kojima je i pomenuti srpski reprezentativac.

Objašnjavajući Gaćinovićeve kvalitete, Miror je naveo da on može da igra i na levom i desnom krilu, kao i na centralnoj poziciji u sredini, ali i kao ofanzivni vezista.

Gaćinović je nedavno sa Ajntrahtom produžio ugovor do leta 2021. godine, što znači da će u zimskom prelaznom roku zainteresovani klubovi morati da izdvoje ozbiljne svote novca za transfer.

Ovaj fudbaler je u Ajntraht došao u leto 2015. godine iz novosadske Vojvodine.  

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar