Турска не признаје анексију Крима

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган рекао је у Кијеву да Турска неће признати руску анексију Крима.

Свијет 09.10.2017 | 22:10
Турска не признаје анексију Крима
Он је истакао и да ће наставити да подржава украјински суверенитет и територијални интегритет.

Русија и Украјина су у затегнутим односима због руског припајања Крима и подршке Москве сепаратистичким побуњеницима на истоку Украјине.

Ердоган је рекао да ће Анкара наставити да прати положај кримских Татара, и захвалио Украјини што брани њихова права.

Неки татарски активисти с Крима жалили су се на кршење права те етничке групе након што је Русија припојила ту област у марту 2014. године.

Ердоган је ово изјавио иако настоји да задржи топле односе са Русијом и са њом је сарађивао на успостављању зона деескалације у Сирији.

Извор: Бета

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

родјо

09.10.2017 20:54

Лијепо је кад Руски предсједник родом из Украјине поклони Руски Крим Украјини.Титограде ко ти име даде,само Тито никог није пито.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

09.10.2017 21:31

Класика.Турска посла.

Name

Исправка

09.10.2017 21:32

Хрусцов је био Украјинац и предсједник СССР-а,али у то вријеме му није сметало да Руски Крим припоји Украјини.Самим распадом СССР-а логицно да се и Крим врати тамо гдје и припада.

Name

Кур-Дистан

09.10.2017 21:05

Прво,анексија је груба ријец.На Криму је одрзан прави демократски рефередум,а то сто неки то не признају то је њихова ствар.Зар није у Турској био реферндум о овластењима предсједника,у цему је разлика.Ријесење за све проблеме је једноставно-РЕФЕРЕНДУМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@курцистан

10.10.2017 07:49

У Босни и Херцеговини сви осим Додикових мајмуна и браће им усташа из Херцеговине могу проводити референдуме сваки дан! Сутра цигани да траже комад Босне за своју државу добит ће га, исто тако и шиптари, Мађари, Црногорци, Јевреји, све мањине колико их има су добродошле. Само ви не можете никада, а муда немате да пробате силом јер знате да би вас прегазили и уништили за по дана! Плачи у Босни и чекај да отегнеш папке!