Русија и Кина за уздржаност

Русија и Кина позвале су данас на уздржаност по питању Сјеверне Кореје, након што је амерички предсједник Доналд Трамп за викенд саопштио да ће "само једна ствар дјеловати" у рјешавању проблема са Пјонгјангом.

Свијет 09.10.2017 | 21:09
Русија и Кина за уздржаност
Трамп је тиме, како констатује Ројтерс, наговјестио да на уму има војну акцију.

"Москва је позвала и даље позива све стране, као и оне који имају било какве везе са тим питањем, на уздржаност, као и да избјегавају потезе који би само погоршали ситуацију", изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, упитан како Москва коментарише Трампове наводе.

О томе да би САД могле да се повуку из нуклеарног споразума са Ираном, Песков је рекао да би то имало "негативне посљедице".

Истим поводом огласио се и Пекинг, гдје је портпаролка кинеског министарства спољних послова Хуа Чуњинг поновила позицију Кине да све стране треба да буду уздржане, наводећи да је ситуација изузетно комплексна и озбиљна.

"Кина се нада да стране неће учинити ништа да иритирају једна другу или погоршају проблем већ да ће говорити и дјеловати опрезно", рекла је она на конференцији за новинаре.

Амерички министар одбране Џим Матис рекао је данас да је америчкој војсци рекао да треба да буде спремна за војне опције, али је истакао да се по питању Сјеверне Кореје воде дипломатски напори.

"Постоји једна ствар коју америчка војска може да уради, а то је да морате да будете спремни да осигурате да имамо војне опције које наш председник може да употреби ако затреба", рекао је Матис.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ма лаз

09.10.2017 19:36

Немају амери м..а да нападну. Само лазу.

ОДГОВОРИТЕ