Мицић: У Звезди ми је било најљепше!

Млади српски плејмејкер ће се 16 месеци по одласку са Малог Калемегдана, први пут наћи наспрам свог некадашњег клуба.

Кошарка 11.10.2017 | 11:30
Мицић: У Звезди ми је било најљепше!
Василије Мицић се после једне сезоне у турском Тофашу вратио елитној кошарци. Са репрезентацијом Србије освојио је сребрну медаљу на Европском првенству у Истанбулу, а онда заиграо за славни Жалгирис, редовног учесника Евролиге.

Вољом жреба, већ на старту такмичења састаће се са Црвеном звездом, у којој је провео већи део сезоне 2015/16.

"Иако сам на Малом Калемегдану провео најмање времена, то је био најлепши период у мојој каријери. Остварили смо велики успех пласманом у четвртфинале Евролиге, први пут у историји клуба, освојили два трофеја. Заиста је било незаборавно", рекао је Мицић у опширном интервјуу за сајт "Баскетбалл спхере".

Екипа Звезде је после Мицићевог одласка претрпела много промена, нарочито овог лета. Из "његовог" састава ту су само Бранко Лазић и Немања Дангубић.

"Пратим их, чујем се са Дангом. Ангажовали су новог тренера, довели младе и талентоване играче, са неколицином искусних. Задржали су систем који омогућава сваком новом играчу да се брзо уклопи. Имају енергије, што су показали на старту сезоне и не сумњам да ће успети у оном што желе".

Мицић после сарадње са Дејаном Радоњићем у Звезди и Александром Ђорђевићем у репрезентацији, у Жалгирису има прилику да учи од још једног својевремено сјајног организатора игре. У питању је шеф стручног штаба Шарунас Јасикевичијус.

Мицић открива да га популарни "Шарас" користи на обе бековске позиције, не само на "јединици".

"Сјајно разуме моје могућности и жеље. Мислим да сам са 23 године и даље млад и да, без обзира на позамашно сениорско искуство, имам простора за напредак. Управо зато сам и дошао у ову средину, која се небројено пута показала одличном за велики помак ка горе".

Жалгирис се за дуел са Звездом (петак, 19.00) "загрејао" победом у гостима над Лијетувос Ритасом, у великом дербију литванске кошарке - 67:70.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар