Micić: U Zvezdi mi je bilo najljepše!

Mladi srpski plejmejker će se 16 meseci po odlasku sa Malog Kalemegdana, prvi put naći naspram svog nekadašnjeg kluba.

Košarka 11.10.2017 | 11:30
Micić: U Zvezdi mi je bilo najljepše!
Vasilije Micić se posle jedne sezone u turskom Tofašu vratio elitnoj košarci. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, a onda zaigrao za slavni Žalgiris, redovnog učesnika Evrolige.

Voljom žreba, već na startu takmičenja sastaće se sa Crvenom zvezdom, u kojoj je proveo veći deo sezone 2015/16.

"Iako sam na Malom Kalemegdanu proveo najmanje vremena, to je bio najlepši period u mojoj karijeri. Ostvarili smo veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale Evrolige, prvi put u istoriji kluba, osvojili dva trofeja. Zaista je bilo nezaboravno", rekao je Micić u opširnom intervjuu za sajt "Basketball sphere".

Ekipa Zvezde je posle Micićevog odlaska pretrpela mnogo promena, naročito ovog leta. Iz "njegovog" sastava tu su samo Branko Lazić i Nemanja Dangubić.

"Pratim ih, čujem se sa Dangom. Angažovali su novog trenera, doveli mlade i talentovane igrače, sa nekolicinom iskusnih. Zadržali su sistem koji omogućava svakom novom igraču da se brzo uklopi. Imaju energije, što su pokazali na startu sezone i ne sumnjam da će uspeti u onom što žele".

Micić posle saradnje sa Dejanom Radonjićem u Zvezdi i Aleksandrom Đorđevićem u reprezentaciji, u Žalgirisu ima priliku da uči od još jednog svojevremeno sjajnog organizatora igre. U pitanju je šef stručnog štaba Šarunas Jasikevičijus.

Micić otkriva da ga popularni "Šaras" koristi na obe bekovske pozicije, ne samo na "jedinici".

"Sjajno razume moje mogućnosti i želje. Mislim da sam sa 23 godine i dalje mlad i da, bez obzira na pozamašno seniorsko iskustvo, imam prostora za napredak. Upravo zato sam i došao u ovu sredinu, koja se nebrojeno puta pokazala odličnom za veliki pomak ka gore".

Žalgiris se za duel sa Zvezdom (petak, 19.00) "zagrejao" pobedom u gostima nad Lijetuvos Ritasom, u velikom derbiju litvanske košarke - 67:70.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar