Страхан: Генетика је крива што не идемо на Мундијал!

"Можда да упаримо велике жене и мушкарце из целе Шкотске, па да видимо шта ћемо да добијемо", каже селектор Сукњица.

Фудбал 10.10.2017 | 15:00
Страхан: Генетика је крива што не идемо на Мундијал!
Селектор Шкотске Гордон Страхан каже да је генетика крива што Сукњице неће играти на Светском првенству у Русији селедећег лета.

Шкоти су ремијем (2:2) са Словенијом у Љубљани изгубили друго место у групи, па на Мундијал сада могу само туристички, а њихов кормилар националног тима каже да је разлог томе недостатак висине.

„Генетски смо јако уназађени. У прошлим квалификацијама били смо друга најнижа екипа одмах иза Шпаније. Морао сам да бирам тим који је требало да се носи у ваздушним дуелима код прекида. Морамо да порадимо на тим стварима, можда и да упаримо велике жене и мушкарце из целе Шкотске, па да видимо шта ћемо да добијемо. Али, проблем је велики, јер морате жестоко да се борите за сваку лопту, да надскочите ривала, а то није лако са овим тимом. Нико не може да ме убеди да су Словенци, осим једног играча, техничк бољи од нас. Само су крупнији“, каже Страхан.

Шкотска је на крају изгубила друго место због гол-разлике, а селектор каже да му је била част да ради са овим тимом иако је разочаран.

„Била је част радити са овим момцима. Евиудентно је да сам разочаран, али моје разочарање је ништа у погледу са оним које осећају играчи. Нисам никада у каријери видео групу фудбалера која је тако била исцрпљена после једне утакмице. Треба да буду поносни на себе. Добили смо два гола после прекида, шта ћу, то је ствар генетике, а ја не могу да је променим. Не могу да нађем 11 џинова и ставим их у тим.“, закључио је Гордон Страхан.

Реално, најбољи изговор за неуспех до сада...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар