Strahan: Genetika je kriva što ne idemo na Mundijal!

"Možda da uparimo velike žene i muškarce iz cele Škotske, pa da vidimo šta ćemo da dobijemo", kaže selektor Suknjica.

Fudbal 10.10.2017 | 15:00
Strahan: Genetika je kriva što ne idemo na Mundijal!
Selektor Škotske Gordon Strahan kaže da je genetika kriva što Suknjice neće igrati na Svetskom prvenstvu u Rusiji seledećeg leta.

Škoti su remijem (2:2) sa Slovenijom u Ljubljani izgubili drugo mesto u grupi, pa na Mundijal sada mogu samo turistički, a njihov kormilar nacionalnog tima kaže da je razlog tome nedostatak visine.

„Genetski smo jako unazađeni. U prošlim kvalifikacijama bili smo druga najniža ekipa odmah iza Španije. Morao sam da biram tim koji je trebalo da se nosi u vazdušnim duelima kod prekida. Moramo da poradimo na tim stvarima, možda i da uparimo velike žene i muškarce iz cele Škotske, pa da vidimo šta ćemo da dobijemo. Ali, problem je veliki, jer morate žestoko da se borite za svaku loptu, da nadskočite rivala, a to nije lako sa ovim timom. Niko ne može da me ubedi da su Slovenci, osim jednog igrača, tehničk bolji od nas. Samo su krupniji“, kaže Strahan.

Škotska je na kraju izgubila drugo mesto zbog gol-razlike, a selektor kaže da mu je bila čast da radi sa ovim timom iako je razočaran.

„Bila je čast raditi sa ovim momcima. Eviudentno je da sam razočaran, ali moje razočaranje je ništa u pogledu sa onim koje osećaju igrači. Nisam nikada u karijeri video grupu fudbalera koja je tako bila iscrpljena posle jedne utakmice. Treba da budu ponosni na sebe. Dobili smo dva gola posle prekida, šta ću, to je stvar genetike, a ja ne mogu da je promenim. Ne mogu da nađem 11 džinova i stavim ih u tim.“, zaključio je Gordon Strahan.

Realno, najbolji izgovor za neuspeh do sada...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar