Дипломе ученицима школе риболова

У просторијама Удружења за заштиту и екологију „Дринска језера“ у Вишеграду уручене су дипломе полазницима школе риболова.

Република Српска 07.10.2017 | 13:06
Дипломе ученицима школе риболова
Будућим спортским риболовцима, ученицима узраста основне школе, предсједник Удружења Саша Којић је поклонио и штап за пецање као и столицу за рибаре. Школу риболова, која је трајала десет дана, похађало је 12 ученика.

Огњен Шимшић каже да се спортским риболовом бави од десете године и да се у школи упознао са вјештином пецања, како се прави храна за примаму а успут је упецао и неколико великих примјерака.

„Дошао сам у школу да бих научио основе пецања па сам сазнао много о рибама, њиховим животу, мријештењу, како се и гдје пецају“, рекао је полазник школе Срђан Трифковић.

Инструктор у школи за риболова Младен Ђуповић каже да су дјеца била заинтересована за брзо учење и да је протекло све у најбољем реду.

„ Посебан акценат смо им, поред основне технике пецања, дали на заштиту животне средине и очувању рибљег фонда“, додао је Ћуповић.

Предсједник Удружења „Дринска језера“ Саша Којић наглашава да је један од циљева школе био и да се дјеца склоне са рачунара и друштвених мрежа и што више времена проводе у природи и на обали ријека.

„ Ово је начин да обезбједимо и подмладак јер Вишеград има идеалне услове за бављење спортским риболовом“, истиче Којић.

Ово вишеградско удружење посједује најљепшу рибарску стазу у Републици Српској која се протеже од Ћуприје на Дрини до преградне бране ХЕ „Вишеград“.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар